Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huiseigenaren opgelet: dit is waarom het zo belangrijk is de waarde van je woning te weten

Aangeboden door Driessen Makelaardij 31 oktober 2019

Dat de huizenprijzen de laatste jaren megahard gestegen zijn is géén nieuws meer. Ook in Nijmegen is het gekkenhuis: het kopen van een huis is – vooral voor starters – bijna onmogelijk. Maar wat betekent die prijsstijging voor mensen die al een huis bezitten? Wij vroegen het aan Mario de Vries van Driessen Makelaardij.

“Als huiseigenaar is een stijging van de waarde van je huis goed nieuws,” vertelt Mario ons. “Het biedt kansen als je van plan bent om binnenkort je huis te verkopen en door te stromen. Maar ook als je nog géén verhuisplannen hebt is het handig om eens te kijken naar de waarde van je woning.”

Nieuwe woning kopen

Dat de woningwaarde van belang is voor huiseigenaren mét verhuisplannen is natuurlijk logisch. “Als doorstromer is het belangrijk om de waarde van je huidige woning goed in kaart te brengen. Deze woningwaarde bepaalt namelijk mede wat je kunt besteden aan een volgende woning. Daarnaast beantwoordt het ook de vraag of je eerst een nieuwe woning gaat kopen, of toch liever eerst je eigen woning verkoopt,” legt Mario uit.

Geen verhuisplannen?

Heb jij géén verhuisplannen? Dan klinkt het misschien wat onnodig om de waarde van je huis in kaart te brengen. Toch kan het juist dan óók interessant zijn: “Bij het bepalen van je woningwaarde komen huizenbezitters er regelmatig achter dat een ander (groter) huis onverwachts toch haalbaar is. Ook kan een officiële taxatie voor een korting op de hypotheekrente zorgen. En als je nog lang vastzit aan de – voor huidige begrippen – hoge rentestand, kan doorstromen interessant zijn om zo de huidige hypotheek open te breken. Ofwel: een duurdere woning is dan mogelijk tegen dezelfde maandlasten.”

‘Tools om woningwaarde te berekenen zijn niet nauwkeurig’

Inzicht in de waarde van je woning is dus om meerdere redenen heel belangrijk. Maar hoe bepaal je die waarde dan? “Als huiseigenaar ken je vaak je WOZ-waarde. Helaas wordt die maar éénmaal per jaar vastgesteld en dan ook met een peildatum in het verleden. Dan is er nog het kadaster en zijn er tal van rekentools die je vertellen wat je woning waard is. Uit ervaring blijkt echter dat deze tools niet nauwkeurig zijn.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het pand van Driessen Makelaardij aan de Sint Annastraat in Nijmegen (Eigen foto)

Bezoek aan woning van essentieel belang

Om de waarde van je woning goed in te schatten, is méér nodig dan een internettool of WOZ-waarde. Driessen Makelaardij helpt je daar graag bij. “Een bezoek aan de woning is van essentieel belang. De locatie, het onderhoud, de afwerking en de kwaliteit van de voorzieningen moeten zorgvuldig in kaart worden gebracht,” vertelt Mario.

Doen: gratis waardebepaling van je woning

Wil jij nu eens écht weten wat de waarde van je woning is? Of je nu wel of geen verhuisplannen hebt: de makelaars en taxateurs van Driessen Makelaardij komen graag eens bij je langs voor een gratis en goed onderbouwde waardebepaling van je woning. Heb jij interesse in dit vrijblijvende aanbod? Maak dan een afspraak via [email protected] of bel 024-3607055.


Meer over Driessen Makelaardij ontdekken?

Driessen Makelaardij makelaars

Geopend09:00 - 20:00

Sint Annastraat 18, Nijmegen

Bekijk meer:makelaars

adv.