Michiel van Café Eten & Drinken Lent: ‘De vrijheid van een eigen zaak is superfijn’

Aangeboden door Café Eten en Drinken Lent 12 april 2019

Michiel Houkes (44) is eigenaar van Café Eten & Drinken in Nijmegen, Lent en sinds kort ook Groesbeek. “De vrijheid van een eigen zaak hebben is zó gaaf,” vertelt hij. 

Terras en lunch

Voordat Michiel vier jaar geleden eigenaar werd van Café Eten & Drinken in Nijmegen werkte bij onder meer bij Toon, Faber en de Tempelier. Ook was hij lange tijd werkzaam als accountmanager bij Heineken. “Die passie voor horeca heeft er altijd wel ingezeten, ja. Ik vind het leuk om mensen te verwennen, om ervoor te zorgen dat ze echt een leuke avond en een lekker drankje hebben. Ik wist na een tijdje wel dat ik uiteindelijk graag een eigen zaak wilde, één met terras en lunch. Café Eten & Drinken kwam toen min of meer op mijn pad,” vertelt hij.

(Foto: Café Eten & Drinken)

Vrijheid van een eigen zaak

Michiel vindt de dynamische werktijden in de horeca heel prettig. “Ik gedij beter bij afwisselende tijden dan bij een baan van 9.00 tot 17.00 uur. De vrijheid van het hebben van een eigen zaak is superfijn. Nou heb ik ook wel de luxe dat de zaken goed gaan, waardoor er weinig stress is en je zelf kunt kiezen wat je wil doen. Ik ben op het moment veel in de zaak in Groesbeek te vinden, maar probeer ook nog een paar keer per week binnen te wandelen in ons filiaal in Lent en Nijmegen.”

Bieren, fris en koffie

“Het leuke aan Café Eten & Drinken vind ik de diversiteit. Je kunt hier terecht voor een borrel, een betaalbaar diner, of voor een lekkere lunch of een kopje koffie met de krant. Ik vind het belangrijk dat een horecagelegenheid niet alleen om drank gaat. We hebben bijvoorbeeld ook een breed assortiment aan alcoholvrije bieren, frisdranken én we hebben een uitgebreide lunchkaart. Maar we hebben ook superlekkere bieren van Jopen en Kornuit op de tap. Je kunt dus echt voor elke gelegenheid bij ons terecht.”

Eén van de lekkere lunchgerechten bij Café Eten & Drinken: de clubsandwich met kip. (Foto: Café Eten & Drinken)

Burger en spareribs

De alom bekende Mexicaanse ovenschotel is al jaren een populair gerecht bij Café Eten & Drinken. “Maar ook de burger en de spareribs worden veel verkocht. Ik ben zelf op het moment vooral fan van de asperge-lasagne. Dat gerecht hoort helemaal bij het seizoen en ik merk ook echt dat mensen er speciaal voor terugkomen. Je eet bij ons eigenlijk altijd lekker en betaalbaar. We hebben dan ook veel vaste gasten die één of twee keer per week terugkomen, dat heeft ook te maken met de gastvrijheid van ons personeel. Ik zit voorlopig in elk geval nog helemaal op mijn plek. De komende tien jaar ga ik nergens naartoe, haha!”

Winnen: een lunch voor twee personen

Om te vieren dat het zo goed gaat met Café Eten & Drinken geven we een lunch (lunchgerechtje + 2 drankjes per persoon) voor twee personen weg! Laat in de Facebookcomments weten met wie jij lekker wil gaan lunchen bij Café Eten & Drinken in Lent en waarom, dan kiezen wij de gelukkige winnaar uit!

[UPDATE: Deze winactie is verlopen]


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Café Eten en Drinken Lent. Meer over Café Eten en Drinken Lent ontdekken?

Café Eten en Drinken Lent cafés

Gesloten10:00 - 00:00

Lentse Schoolstraat 61, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

adv.