Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We love green: dit doe je op Groene Vrijdag in de Lindenberg

Aangeboden door Gemeente Nijmegen 3 oktober 2019

Eerst lekker actief in de buitenlucht en daarna genieten van een gratis lunch in de Lindenberg, deelnemen aan workshops en luisteren naar fijne muziek en interessante sprekers. Dat is in een notendop wat er op 11 oktober allemaal te doen is tijdens Groene Vrijdag in Nijmegen. Dit is dé dag waarop we de handen uit de mouwen steken om Nijmegen schoner en groener te maken. Check hier alvast wat je kunt verwachten!

Ochtendprogramma

Op Groene Vrijdag steken scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners de handen uit de mouwen tijdens het ochtendprogramma. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het verspreiden van bloembollen in Nijmegen-Noord, het opruimen van afval op de Waalstrandjes of het inzamelen van voedselpakketten voor de Voedselbank.

Gratis lunch en workshops

Vanaf 12.30 uur is er een gratis lunch voor alle Nijmegenaren die ’s ochtends hard gewerkt hebben om de stad schoner en groener te maken. Daarna is iedereen welkom in de Lindenberg. Zo kun je tussen 13.30 en 14.30 uur deelnemen aan workshops. Je krijgt tips voor het ontstenen en vergroenen van je tuin, leert hoe je vegetarisch, gezond én lekker kunt koken en hoort over bewonersparticipatie in een Nijmeegse wijk. Je kunt je hier gratis aanmelden voor een van de workshops.

Gesprekken in het bos

Vanaf 15.00 uur word je muzikaal onthaald door akoestisch gitaarduo Bart en Alex, een fenomeen in Nijmegen en verre omstreken. Dit is het startschot van Gesprekken in het bos in de Lindenbergzaal, die er voor de gelegenheid verrassend groen uit zal zien. Gespreksleider Bert Lagerweij heet je welkom en daarna neemt Plastic Soup Surfer Merijn Tinga je mee in zijn passie om plastic afval tegen te gaan.

Mijn Groene Wijk en Kleurrijk Groen vertellen hoe zij duurzaamheid in de wijken brengen en wethouder Harriët Tiemens geeft aan hoe Nijmegen Green Capital 2018 een vervolg krijgt. Verder zal Nederlands jeugdkampioen speechen Lisa van der Geer (16) een stevige pitch over het klimaat geven. De middag wordt rond 17.00 uur afgesloten door stadsdichter Wout Waanders. Meld je hier gratis aan voor Gesprekken in het bos.

Doe jij ook mee aan Groene Vrijdag?

Op 11 oktober is het Groene Vrijdag, de dag waarop we Nijmegen groener en mooier maken. Doe je mee? Kijk op www.groenevrijdag2019.nl voor het programma en aanmelden.

Lees ook:

De Waalbrug

Handen uit de mouwen: 6 x zo kun jij Nijmegen groener maken

Het klimaat, je kunt er nu écht niet meer omheen. Dat liet de grote klimaatstaking van afgelopen vri...
Groene Vrijdag

Yeah! Groene Vrijdag keert terug in Nijmegen en zo ziet de dag eruit

Kan Nijmegen wat jou betreft wel weer wat groener en schoner? Steek dan je handen uit de mouwen op G...

Meer over Gemeente Nijmegen ontdekken?

Gemeente Nijmegen stadskantoren

Vandaag gesloten

Korte Nieuwstraat 6 , Nijmegen

Bekijk meer:stadskantoren

adv.