Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw: Concertgebouw De Vereeniging is flink gerenoveerd en zo ziet het eruit

Aangeboden door Stadsschouwburg en de Vereeniging 18 november 2019

Het is je vast wel opgevallen: het mooie pand van het Concertgebouw de Vereeniging stond bijna twee jaar in de steigers. Inmiddels zijn deze steigers weer verdwenen en is het tijd voor een feestelijke heropening. Op zaterdag 30 november mogen alle Nijmegenaren een kijkje komen nemen in het vernieuwde pand en gratis (!) genieten van een tof programma. Wij hebben alvast een sneak peak!

Het gebouw van de Vereeniging was wel toe aan een renovatie. De ruimtes voldeden namelijk niet meer aan de eisen van deze tijd: de opslagruimtes waren te klein, laden en lossen was complex en veroorzaakte overlast voor omwonenden, de artiestenfoyer was veel te compact voor orkesten en andere grote gezelschappen en er waren te weinig kleedkamers.

What’s new?

En dus werd Concertgebouw de Vereeniging flink onder handen genomen. Er is onder andere een geheel nieuwe backstage en artiestenfoyer gerealiseerd. Ook hebben de trappentoren, kleine zaal, diverse foyers en de sociëteitskamer een flinke opknapbeurt gekregen en is het restaurant gerestyled. Tot slot is de entree volledig vernieuwd: prachtige schuifdeuren, imposante dubbele trappen en moderne kroonluchters geven je nu een warm welkom in de Vereeniging.

Artiestenfoyer (Beeld: Wiesner Hagenaren)
Zijfoyer (Beeld: Lizet Pennings)
Kleine zaal (Beeld: Lizet Pennings)
Trappentoren (Beeld: Vereeniging)

Feestelijke heropening

Op zaterdag 30 november kun jij ook komen kijken. Ter ere van de opening heeft De Vereeniging een gratis (!) programma samengesteld. En die is niet mis: tussen 14.00 en 17.00 uur maak je een muzikale ontdekkingstocht dwars door het pand. Je mag op hele speciale plekken kijken: van zalen tot kleedkamers en artiestenfoyer. Ook vinden er demonstraties plaats van theaterlicht, is er live muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Architect Job Roos geeft om 16.00 uur een speciale lezing over de renovatie.

Gratis (!) naar het Nederlands Blazers Ensemble

Als je dacht dat dat alles was, zit je fout: vanaf 19.45 uur start het avondprogramma met een officiële openingshandeling. Aansluitend verzorgt het Nederlands Blazers Ensemble in de concertzaal een bruisend concert ter ere van de grootste komiek aller tijden: Charlie Chaplin. De avond eindigt natuurlijk met een afterparty met live muziek. Let op: voor het avondprogramma is een (gratis) ticket verplicht. Reserveer hier snel je plekje, want vol=vol.

Nederlands Blazers Ensemble (Foto: Peter Lodder)

Meer over Stadsschouwburg en de Vereeniging ontdekken?

Stadsschouwburg en de Vereeniging theaters

Gesloten09:30 - 17:30

Keizer Karelplein 32H, Nijmegen

Bekijk meer:theaters

adv.