Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak het mee: ga naar de nieuwe toffe expo over de Waal in de Bastei

Aangeboden door De Bastei 6 juni 2020

Oké, het wordt misschien een andere zomer dan we dachten. Maar, dat wil niet zeggen dat je geen leuke dingen kunt beleven! Ook in Nijmegen zijn genoeg leuke uitstapjes te maken. Zo is er een gloednieuwe expositie over onze mooie rivier de Waal te bewonderen in de Bastei. 

Mensen aan rivieroevers

Iedereen in Nijmegen kent De Waal. We hebben de strandjes in de zomer, de boten en de brug en hoog- en laagwater. Maar wist je dat de rivier nog voor veel meer zaken verantwoordelijk is? De Waal verbindt dorpen en steden met elkaar en maakt van oudsher handel mogelijk. In het Waalgebied leven daarom al meer dan 10.000 jaar mensen aan de rivieroevers.

Schatkist aan verhalen

Vanwege dit eeuwenlange samenleven met de rivier vormt het Waalgebied een schatkist aan verhalen. In de nieuwe expositie van museum De Bastei vind je een aantal van deze prachtige verhalen terug. Je ontdekt de historie van vergeten veldslagen en offerplaatsen, ervaart spannende natuurverschijnselen, en komt erachter elke schipbruggen en verdronken dorpen een rol spelen in het verhaal van de rivier.

(Foto: de Bastei)

Interactieve expositie

Er is dus heel veel moois te zien en te leren over de Waal. Ook is er een interactieve expositie gerealiseerd, in samenwerking met Oddstream. De expositie is samengesteld door Arthur Duindam, een interaction designer die in 2018 is afgestudeerd aan ArtEZ. Met deze digitale ontdekkingstocht kun je zelf op avontuur en ontdekken wat de Waal allemaal voor je in petto heeft!

(Foto: De Bastei)

Maatregelen in het museum

Museum De Bastei vind je aan de Waalkade. Naast de expositie over de Waal is er nog veel meer te zien en te ontdekken! Zo vind je verschillende grote en kleine opgezette dieren die in het gebied rondom de waal leven of leefden, stadsmuren van honderden jaren oud en een prachtig uitzicht over de Waal vanaf het terras van het restaurant. Een bezoekje aan De Bastei is dus echt een uitje in eigen stad!

In het museum is voldoende mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden tot elkaar en zijn de maatregels aangescherpt om de veiligheid van elke bezoeker te garanderen. Je kunt je bezoek vanaf nu vooraf reserveren via de website.

Meer informatie over de expo vind je op de website van De Bastei.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bastei. Meer over De Bastei ontdekken?

De Bastei musea

Gesloten12:00 - 17:00

Waalkade 83, Nijmegen

Bekijk meer:musea

adv.