Van Nijmeegs aanstormend talent Millennium Made ga je nog heel veel horen

Aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten 7 maart 2018

Droom je er zelf stiekem van om in een band spelen? Kom dan zondag 11 maart naar Live on Stage bij de Lindenberg. Daar geven de band van de Pop & Rockschool het goede voorbeeld én kun je al je prangende vragen stellen aan Torre Florim van rockband De Staat. Eén van de 35 bands die op Live on Stage spelen is de band Millennium Made. 

Millennium Made, wat is dat voor een band?
“Wij zijn Olivier (17, drums), Mathias (17, piano) en Milan (17, gitaar), Ties (18, bas) en Heleen (17, zang). Acht jaar geleden begonnen Olivier, Mathias en Milan deze band. Ties speelde ook bij de Lindenberg maar in een andere band, die hebben we er toen zelf bijgehaald. Toen Heleen er er twee jaar geleden bijkwam was Millennium Made compleet. Onze band heet Millennium Made omdat we allemaal geboren zijn in het jaar 2000.”

Hoe is het als band op Live on Stage?
“Als band is het altijd heel leuk om te mogen optreden. Niet alle bandjes gaan de hele middag naar andere bandjes kijken, maar dat is eigenlijk wel het leukst. Wij helpen zelf vaak met op- en afbouwen en zien daardoor veel.”

Tijdens Live on Stage komt Torre Florim (frontman van rockband De Staat langs) voor een live Q&A. Heeft de band zelf nog een vraag aan Torre?
“Of we niet eens in zijn voorprogramma mogen, haha!”

Wat was jullie leukste optreden?
“Afgelopen jaar bij Dollars, bij de Zomerfeesten. Het was de langste set die we ooit speelden (een uur), er waren veel bekenden, de sfeer was goed, veel goede reacties.”

Wat was jullie slechtste optreden optreden?
“Vorig jaar tijdens het Lindenberg A-gogo Festival, een festival in juni waarbij de bands van de Pop & Rockschool in verschillende cafés op de Grotestraat in Nijmegen spelen. Er ging bij elk liedje wel iets mis. Maar dat heb je soms.”

Waarom is het leuk om bij de Lindenberg in  een band te spelen?
“Je kunt zelf kiezen met wie je in een band wil. Je ontmoet allerlei andere muzikanten, dus je komt makkelijk in aanraking met mensen die ook een band willen vormen. We hebben verschillende bandcoaches, die langskomen wanneer ons dat uitkomt: super handig! De Lindenberg verzorgt veel optredens voor ons. Als je als band aangeeft dat je graag wil spelen, is de Pop & Rockschool altijd op zoek naar momenten waarop je kan optreden, binnen en buiten de Lindenberg. Op eigen evenementen zoals Live on Stage en het Lindenberg A-gogo Festival, of zoals vorig jaar: bij Dollars tijdens de Zomerfeesten.”

Millennium Made
Millennium Made op het podium.

Waarom moet je als muzikant echt bij een band gaan?
“Vooral omdat het heel leuk is. In je eentje spelen is één ding, maar samen spelen is zoveel leuker. En je leert veel van elkaar. Het is veel moeilijker dan alleen spelen: je moet goed luisteren en leren om samen goed te klinken.”

Wat is jullie leukste nummer om live te spelen?
“Het nieuwe eigen nummer gaat heel vet worden live. We hebben een aantal eigen nummers die af zijn, en heel veel losse ideeën die misschien nog wel ooit een nummer worden. Verder spelen we covers zoals Led Zeppelins ‘Whole lotta love’. Ons eigen nummer Drunk Again valt ook vaak goed bij het publiek – we hebben inmiddels een aardige fan schare opgebouwd die het nummer direct herkent én meezingt.”

Hebben jullie nog tips voor beginnende bands bij de Pop & Rockschool?
“Een beetje een standaard advies, maar wel gewoon waar: veel oefenen en goed luisteren. Veel zelf muziek luisteren zodat je weet wat je tof vindt om te spelen. En bedenk met wie je muziek wilt maken: je moet vooral veel lol hebben samen. Leuke mensen maken alles leuk!”

Millennium Made
Millennium Made speelt het dak eraf!

Wat willen jullie graag bereiken?
“Op een festival spelen lijkt ons wel wat. Down The Rabbit Hole, zoiets? Moeten we wel eerst wat meer eigen nummers hebben. En iets brutaler zijn misschien, gewoon jezelf als band aanbieden bij festivals. Dat soort dingen kosten ook wel veel tijd buiten de repetitietijd om en dat is nog wel eens lastig met school en alles waar we druk mee zijn.”

Millennium Made staat zondag 11 maart op Live on Stage bij de Lindenberg. Verder bij Live on Stage: 34 andere bands, een live Q&A met Torre Florim, Merijn van Haren van rockband Navarone die komt Zingen met een Rockrandje, een muzikantenmarkt en een vinylmarkt. De middag begint om 13:30 uur en kaarten koop je voor 4 euro of 2,50 euro via www.delindenberg.com.

Zelf ook in een band spelen bij de Pop & Rockschool? Dat kan! In september gaat het nieuwe cursusseizoen van start. Houd de website van de Lindenberg in de gaten!

Lindenberg Huis voor de Kunsten entertainment

Nu open09:00 - 23:00

Ridderstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment