Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van Mameren is al vier generaties lang een écht Nijmeegs bedrijf

Aangeboden door H. van Mameren 28 augustus 2019

Wie in Nijmegen een kozijn, deur of raam nodig heeft denkt waarschijnlijk al snel aan van Mameren. Dit bedrijf voorziet Nijmegenaren namelijk al vier generaties lang in houten woonartikelen.

Opa Hein

De oprichter van van Mameren is ‘opa’ Hein van Mameren. Hij richtte de firma al voor de Tweede Wereldoorlog op. Het bedrijf was onder andere te vinden aan de Ziekerstraat en de Graafseweg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, die ook in Nijmegen behoorlijk merkbaar was, fabriceerden ze voornamelijk grafkisten en kuipwerken voor industrieel gebruik. Ook voorzag van Mameren in de behoefte van toonaangevende Nijmeegse bedrijven zoals de Honigfabriek die toen nog in gebruik was, zijdefabriek Nyma en jamfabriek Timinuiau.

Machinale houtbewerking

Na de Tweede Wereldoorlog bouwde ‘opa Hein’ de firma op aan de Oude Weurtseweg, waar je het bedrijf nu nog kunt vinden. Van Mameren werd een kuiperij en een timmerfabrikant voor kozijnen, deuren en ramen. De vierde generatie gaat met hun tijd mee en werkt veel met dubbelglas en andere nieuwe innovaties. De liefde voor hout en de schat aan ervaring maakt dat van Mameren voor elke Nijmegenaar dé plek is voor machinale houtbewerking. Benieuwd? Loop dan gewoon eens binnen aan de Oude Weurtseweg!


Meer over H. van Mameren ontdekken?

H. van Mameren klusbedrijven

Gesloten07:45 - 17:00

Oude Weurtseweg 13, Nijmegen

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.