Trots! Deze Nijmeegse helden zijn verkozen tot Sporters van het Jaar

Aangeboden door Gemeente Nijmegen 19 maart 2019
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

We hebben veel Nijmegenaren om trots op te zijn, ook als het gaat om topsporters en sporttalenten. Omdat er ook in 2018 weer mooie en bijzondere prestaties geleverd zijn, reikt de gemeente jaarlijks sportprijzen uit. Wethouder Bert Velthuis reikte op vrijdagavond 15 de prijs van Sporter van het Jaar uit in de Jan Massinkhal. Deze Nijmeegse toppers vielen in de prijzen!

Sporter van het jaar

Jemyma Betrian (28) is verkozen tot Sporter van het Jaar in Nijmegen! Deze kickbokster won een bronzen medaille op haar WK-debuut als bokster in New Delhi. Dat is nog eens een partij girlpower om trots op te zijn! Jemyma heeft met haar bronzen medaille ook de A-status bij het NOC*NSF veiliggesteld.

Sportploeg van het jaar

Tot sportploeg van het jaar werden de ijshockeyers van de Nijmegen Devils verkozen. Zij werden kortgeleden zelfs landskampioen. Hulde!

Sporttalentprijs individueel

Gewichtheffer Enzo Kuworge is al jarenlang een veelbelovend talent. Vorig jaar werd hij ook al genomineerd, maar dit jaar wint hij dan ook echt de individuele sporttalentprijs. In 2018 overtrof hij eerdere prestaties met brons op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.

Sporttalentprijs teams

Deze jonge meiden van judovereniging STJN zijn allemaal jonger dan 18 jaar, maar winnen toch nu al de sporttalentprijs in de categorie teams. Ze haalden een tweede plaats op het NK en daar zijn we trots op! 

Sportinitiatiefprijs

Een groep enthousiaste vrijwilligers van BC Mariken is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe G-badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen. Een topinitiatief!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Nijmegen. Meer over Gemeente Nijmegen ontdekken?

Gemeente Nijmegen stadskantoren

Vandaag gesloten

Korte Nieuwstraat 6 , Nijmegen

Bekijk meer:stadskantoren
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.