Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Throwback naar de Vierdaagse: zo maakte Dar Nijmegen weer fris

Aangeboden door Dar N.V. 17 juli 2020

Het wordt een andere zomer dan we hadden verwacht. De Vierdaagse gaat niet door en dat is natuurlijk superjammer. Dar loopt dit jaar dan ook geen eigen én Vierdaagse. Om het Vierdaagsegevoel toch weer even op te doen leven blikken we terug naar de Vierdaagse van 2019 én kijken we vooruit naar de Vierdaagse van 2021.

Frisse Vierdaagse

Een woordvoerder van Dar laat weten: “Het is jammer dat de Vierdaagse dit jaar niet doorgaat. Onze medewerkers werken die week hard om de stad schoon en fris te houden en zetten alle zeilen bij om dit voor elkaar te krijgen. Zo dragen we er al jaren aan bij dat iedereen fris kan lopen, feesten, werken en bewegen tijdens de Vierdaagse, daar zijn we trots op.”

Voor wie benieuwd is hoe Dar onze stad weer helemaal fris kreeg hebben we hier een video.

Circulair schoon

De Vierdaagsefeesten zorgen ieder jaar voor veel afval. “Dar en gemeente Nijmegen hebben als doel om tijdens de Vierdaagsefeesten 2025 helemaal circulair schoon te zijn. Dat wil zeggen dat al het afval weer grondstof wordt voor nieuwe producten. Zo worden er van gebruikte bekers bijvoorbeeld nieuwe bekers gemaakt. Een stuk beter voor het milieu!” aldus de woordvoerder van Dar.

Op deze momenten haalt Dar je afval op

Een van de weinige voordelen aan het niet doorgaan van de Vierdaagsefeesten is dat Dar in sommige wijken papier ophaalt op de dag dat je gewend bent. Zo blijf je dus niet met volle containers zitten! Benieuwd wanneer je jouw papier aan de straat moet zetten? Check de afvalkalender of, nog handiger: download de Dar app. Dan krijg je een herinnering en blijf je nooit meer met zakken afval zitten!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dar N.V.. Meer over Dar N.V. ontdekken?

Dar N.V. gemeentediensten

Gesloten09:00 - 17:00

Kanaalstraat 401, Nijmegen

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.