Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sporten bij The Kettlebell Club kan weer: ‘Samen sporten werkt motiverend’

Aangeboden door The Kettlebell Club 5 juni 2020

Het was een heftige periode voor Lars van Maassen, eigenaar van The Kettlebell Club op de Houtwerf in Nijmegen. “We zijn geen standaard fitnessclub, maar meer een gezellige vereniging waar we op een hele persoonlijke en kleinschalige manier elke dag gevarieerde trainingen aanbieden. Er heerst bij ons totaal geen competitie of macho-cultuur, maar iedereen kan juist op zijn of haar niveau het maximale uit zichzelf blijven halen. En gelukkig kun je vanaf nu weer bij ons terecht,” vertelt hij. En wij mogen ook nog eens tien gratis tien-ritten-kaarten weggeven!

Steun van sporters

Als sporter van The Kettlebell Club hoor je bij de community, vertelt Lars. “We waren dan ook enorm blij dat het overgrote deel van onze sporters ons bleven steunen in deze gekke tijd waarin we alle locaties door de maatregelen rondom het coronavirus per direct moesten sluiten. Bijna niemand is weggegaan, waardoor we nu weer met frisse moed en veel animo kunnen opstarten. We zijn dus niet door de overheid, maar door onze loyale en enthousiaste sporters overeind gehouden.”

(Foto: The Kettlebell Club)

Alleen nog buiten trainen

Naast de reguliere trainingen geven de instructeurs van The Kettlebell Club ook veel personal trainingen. “Deze trajecten konden gelukkig drie weken na de sluiting en de eerste chaos weer op een aangepaste en veilige manier doorgaan. De overheid heeft besloten dat we tot 1 juli nog niet binnen in ons pand mogen trainen, maar buiten trainen kan dus gelukkig wel. Ons buitenseizoen was toevallig vanaf 1 maart 2020 alweer begonnen, dus vanaf 11 mei konden wij gewoon weer lekker opstarten.

Voorzorgsmaatregelen

The Kettlebell Club heeft wel de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen rondom de trainingen. Lars: “Sporters moeten voor en na de training hun handen wassen, hun spullen in een speciaal vak leggen, en zoveel mogelijk op de fiets naar onze locaties komen. Na gebruik van de materialen worden deze direct schoongemaakt, en we hanteren een maximum van tien deelnemers per les met vijftien minuten ertussen om samenscholing te voorkomen. We trainen nu voor onze gym op de Houtwerf, in het Goffertpark en bij de Nevengeul in Lent.”

Eigenaar Lars in z’n gym aan de Houtwerf. (Foto: The Kettlebell Club)

Liever samen sporten

De sporters van The Kettlebell Club waren dan ook opgelucht dat ze weer lekker ‘samen’ konden trainen. “We hebben vlak voor de uitbraak een 30 dagen ‘thuis workouts’ challenge op YouTube gezet, maar we kregen toch van veel sporters terug dat het voor hen beter werkt als je gewoon wel met elkaar kunt sporten. Je wordt namelijk gemotiveerd door je collega-sporters, je geeft minder snel op en je hebt een stok achter de deur. Daarnaast check je als instructeur natuurlijk of oefeningen goed worden uitgevoerd zodat je eventuele blessures kan voorkomen.”

Eigenaar Lars op de trainingsplek bij de Nevengeul. Foto: The Kettlebell Club

Geen spiegels, geen macho-cultuur

“We zijn geen standaard fitness of cross- fit box,” vertelt Lars. ” Er heerst hier geen macho-cultuur, je bent hier voor jezelf, om fitter te worden. Om die reden hebben we bijvoorbeeld geen spiegels in de gym hangen. Wie je ook bent en wat je doel ook is: je bent hier welkom. Dit zorgt voor een gemoedelijke sfeer waarbij de drempel om mee te doen laag is.”

Gezonde leefstijl

“Door de huidige coronacrisis is nogmaals duidelijk geworden dat een gezonde leefstijl een hele belangrijke voorwaarde is om een goed functionerend immuunsysteem te hebben. Hiervoor is het dus belangrijk dat mensen voldoende bewegen, gezond eten, niet roken, minder drinken, en op tijd rust nemen om stress te voorkomen. Samen sporten kan hier ook een goede bijdrage aan leveren,” vertelt Lars.

(Foto: The Kettlebell Club)

Personal training

Als je besluit om te trainen bij The Kettlebell Club voer je eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. “Naar aanleiding van dat gesprek maken we een plan van aanpak en doen we eerst een uitgebreide nul-meting. We kijken welke wensen je hebt en of je in groepsverband wil trainen of liever een traject van drie, zes of twaalf lessen met een personal trainer volgt. Kies je voor een traject met een personal trainer, dan krijg je daar gratis een abonnement bij van 55 euro waarmee je twee keer per week mee kunt trainen met onze groepslessen.” Meer informatie over personal training vind je op de website van The Kettlebell Club.

Fit blijven voor 35 euro per maand

“We vinden het belangrijk dat je bij ons kunt trainen wanneer het jou uitkomt, ook in groepsverband. Daarom bieden we per week zo’n 72 verschillende trainingen aan. Al voor 35 euro per maand kun je wekelijks bij ons sporten. We hebben ook abonnementen waarmee je twee keer per week kunt sporten, en voor 65 euro per maand kun je onbeperkt meedoen met onze trainingen. Onze abonnementen zijn flexibel en maandelijks opzegbaar. Wil je stoppen omdat je bijvoorbeeld gaat verhuizen of op zoek bent naar iets anders? Geen probleem, dan stop je gewoon. We zijn superblij dat we weer samen mogen sporten en hebben heel veel zin in de zomer!”

(Foto: The Kettlebell Club)

Winnen: gratis tienrittenkaart

Ben jij enthousiast geworden en wil je fit de zomer in? Goed nieuws: wij mogen tien tienrittenkaarten weggeven! Zo’n kaart kost normaal gesproken 135 euro. Met zo’n kaart kan je tien keer meedoen aan een training bij The Kettlebell Club. Laat in de comments op Facebook weten waarom jij zo’n kaart zou willen winnen (of wie je er een zou gunnen), dan kiezen wij 10 winnaars uit!

[UPDATE: De prijsvraag is verlopen. De winnaars hebben bericht gehad.]

Meedoen met de lessen van The Kettlebell Club? Meld je dan aan voor de gratis proefweek.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Kettlebell Club. Meer over The Kettlebell Club ontdekken?

The Kettlebell Club sportscholen

Hatertseweg 23b, Nijmegen

Bekijk meer:sportscholen

adv.