Reistips van Bart en Marian van TravelXL: ‘Hier vind je fenomenale natuur én spot je The Big 5’

Aangeboden door TravelXL Bart Limburg 11 maart 2019
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Op reis gaan is heerlijk! Genieten van andere culturen, prachtige landschappen en heerlijk eten. Er is alleen zoveel keus: wat is nu de moeite waard? De beste tips komen van mensen die zelf al veel gezien hebben, en daarom vertellen Bart en Marian van TravelXL welke plekken in Afrika je bezocht moet hebben. 

Zuid-Afrika

De drie belangrijkste regio’s 

“Zuid-Afrika is eigenlijk de wereld in één land,” vertelt Bart. Je kunt het grofweg indelen in drie reis-regios. Je hebt het Krugerpark, de Panoramaroute, de St. Lucia wetlands, Durban en de Drakensbergen omgeving. Als tweede regio heb je de ‘wild coast’, oftewel de East Cape het wat onbekendere deel tussen Durban en East Londen. Helaas slaan reizigers dit deel vaak over, terwijl het echt de moeite waard is! De derde regio is de tuinenroute tussen Kaapstad en Port Elizabeth, met onder andere het wijngebied bij Stellenbosch, Hermanus dat bekend staat om de walvissen en uiteraard ook privé wildparken om ‘The Big 5’ te spotten.”

Lokale partner

Zuid Afrika is dan ook niet helemaal in één reis te zien, maar samen kunnen we wel een mooie route bedenken met een handige indeling. We houden altijd rekening met je budget en de tijd die je in het gebied wil besteden. We werken samen met een fijne en betrouwbare lokale partner, waar we alle soorten accommodaties en excursies kunnen regelen. Zelf zijn we allebei twee keer in Zuid-Afrika geweest, dus we kunnen echt goed advies geven over de mooiste plekken.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door TravelXL Bart Limburg. Meer over TravelXL Bart Limburg ontdekken?

TravelXL Bart Limburg

reisbureaus

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 32, Nijmegen

Bekijk meer:reisbureaus

Namibië

Bijna geen geasfalteerde wegen

“Namibië was voor mij rijden door de eindeloze landschappen van de Kalahari woestijn, de rode duinen van de Sossusvalei beklimmen en uiteraard ‘The Big 5’ spotten in onder andere Etosha National Park. Ik heb daar ook de Fish River canyon bezocht, de Grand Canyon van Namibië: zeker een bezoek waard! Om Namibië te verkennen is het sterk aan te raden een 4WD te huren, omdat er bijna geen geasfalteerde wegen zijn,” vertelt Marian.

4 wheel drive camper

“Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een heerlijk avontuur is om in een 4WD dit prachtige land te verkennen en te overnachten in één van de sfeervolle lodges. We hebben goede lokale contacten en kunnen je ook helpen als je liever een 4WD camper of 4WD met daktent wil huren. Namibië heeft veel minder aanbod in accommodaties dan bijvoorbeeld Zuid Afrika, dus raden
we altijd aan om een reis naar dit bijzondere land ruim op tijd te boeken.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door TravelXL Bart Limburg. Meer over TravelXL Bart Limburg ontdekken?

TravelXL Bart Limburg

reisbureaus

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 32, Nijmegen

Bekijk meer:reisbureaus

Kenia & Tanzania

Kenia

“Kenia en Tanzania zijn allebei prachtige strand- en safaribestemmingen. Kenia is voor de safari liefhebber al een absoluut hoogtepunt! Je vindt daar ‘The Big 5′ zonder enige moeite. De verschillende natuurparken zijn afwisselend qua natuur. De lodges zijn goed, het eten is er heerlijk en de hygiëne prima. Vanzelfsprekend kom je ook het Masai nomadenvolk tegen. Mombassa is als strandbestemming prachtig met z’n hagelwitte stranden.”

Tanzania

“Tanzania biedt net iets meer. Dankzij de Kilimanjaro, de Ngorongoro krater en de Olduvai Gorge heeft het land een paar unieke attracties extra. Dit maakt dat de safari’s net iets spectaculairder uitpakken dan in Kenia. Het prijskaartje aan zo’n reis is dan ook beduidend hoger. Zanzibar, dat bekend staat als specerijeneiland, is ook een iets aantrekkelijker strand-alternatief dan Mombassa.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door TravelXL Bart Limburg. Meer over TravelXL Bart Limburg ontdekken?

TravelXL Bart Limburg

reisbureaus

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 32, Nijmegen

Bekijk meer:reisbureaus

Botswana en de Victoria watervallen

Unieke natuur

“Heb je al veel gezien en ben je misschien al een keer in Zuid-Afrika geweest? Dan kan het nog altijd mooier, aparter en zeker unieker. Het land heeft de Okavango delta, de Makgadigadi zoutvlakte en de Chobe rivier. Deze natuurfenomenen leveren iedere keer weer nieuwe, spectaculaire ervaringen op. Om al varend in je kano olifanten en nijlpaarden op een kleine afstand te spotten maakt je nederig.”

Victoria watervallen

“Midden in de delta overnachten in niets anders dan een simpel tentje maakt de reis extra spannend, maar je kunt ook kiezen uit ons aanbod van 5-sterren lodges. Heb je het land eenmaal doorkruist, dan is het nog maar een kleine afstand tot één van de 7 wereldwonderen: de Victoria watervallen. Aarzel niet, en boek hier altijd een excursie naar toe! Het is de moeite waard.”

Meer weten over reizen naar Afrika? Maak een afspraak bij Travel XL in de Lange Hezelstraat en informeer naar de mogelijkheden. 

Lees ook:

Travel tips: 4 x hier moet je naartoe in Azië volgens Bart en Marian van TravelXL

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar een afwisselende bestemming waar het altijd lekker warm...

5 x reistips van Bart en Marian voor de USA: ‘Maak er een relaxte én actieve vakantie van’

De reisprofessionals van TravelXL (Bart Limburg en Marian Hermes-Van Vliet) hebben bijna heel de USA...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door TravelXL Bart Limburg. Meer over TravelXL Bart Limburg ontdekken?

TravelXL Bart Limburg

reisbureaus

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 32, Nijmegen

Bekijk meer:reisbureaus

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.