Pepijn is kok bij Café de Opera: ‘Je móet onze burger geproefd hebben’

Aangeboden door Café de Opera 15 maart 2019

Pepijn (19) werkt als kok bij Café de Opera aan het Koningsplein. Hij begon als afwasser en werkt nu met veel plezier in de keuken. “Ik vind de gezelligheid van het team onderling het leukste aspect aan mijn werk,” vertelt hij.

Fijne sfeer

Pepijn werkt nu zo’n 2,5 jaar bij Café de Opera. Drie dagen per week staat hij in de keuken, en daarnaast studeert hij voor docent Geschiedenis. “Ik kwam via via bij de Opera terecht, als afwasser. Ik ben eigenlijk vrij snel doorgegroeid, en nu ben ik keukenmedewerker. Het allerleukste aan mijn werk bij Café de Opera vind ik de gezelligheid binnen het team. We drinken na elke dienst samen een biertje, de sfeer is echt heel vriendschappelijk. Ik bestel meestal een IPA van de tap: We hebben vaak superlekkere IPA’s.”

Heel enthousiast

Het team in de keuken is divers, vertelt Pepijn. “We hebben bijvoorbeeld een twee afwassers uit Eritrea in dienst. Ze zijn gevlucht, en eigenaren Gil en Joël wilden ze graag een kans geven om aan het werk te gaan in Nederland. Ze werken superhard, zijn heel enthousiast en leren snel Nederlands. Echt een leuke aanvulling in ons team.”

Bitterballen, burgers en nachos

Op de nieuwe kaart van Café de Opera vind je verschillende lunchgerechtjes, zoals een broodje hummus, een carpacciosalade en een wrap met groenten en kip. Op de dinerkaart vind je straks onder andere de Opera vegan burger, huisgemaakte saté en een lekkerbekje met geroosterde bloemkool. “Wat men het meest bestelt hangt heel erg af van hoe laat het is. We hebben een uitgebreide kaart met borrelhapjes, dus rond een uur of vijf maken we veel nacho cheese, bitterballen en vanaf de nieuwe kaart verwacht ik ook dat onze loaded fries hard gaan lopen” vertelt Pepijn.

Gerechten van het moment

Het leukste gerecht om te maken vindt hij de gerechten van het moment. “Dat zijn de gerechten waar je de meeste vaardigheid voor nodig hebt. Het is altijd anders en we maken veel zelf. Daar leer ik van en ook hebben we daar allemaal inbreng in. En al onze gerechten zijn betaalbaar: zelfs de onze duurste gerechten van het moment, kosten maar 14,50 euro.”

Bier-spijs combinaties

Gil en Joël laten veel ruimte voor eigen inbreng vertelt Pepijn. “Bij Café de Opera werken we veel samen, als team. Als we vanuit de bediening of keuken leuke ideeën hebben, mogen we die aandragen en er wordt veel aan ons gevraagd, bijvoorbeeld wat onze mening is over een nieuw gerecht of idee. We gaan bijvoorbeeld binnenkort wat meer doen met bier-spijs combinaties, dat lijkt me ook superleuk. We stemmen dan een biertje af op wat je eet.”

Burger en speciaalbier

Voorlopig is Pepijn nog niet weg bij Café de Opera. “Ik vind het heel leuk om mijn studie met zo’n leuke baan te combineren. Bij Café de Opera leer ik nog elke dag, en de gezelligheid binnen het team is echt speciaal. Ik vind het ook leuk om elke keer een ander biertje te proberen, we hebben er echt zoveel en de wisselbieren veranderen heel vaak!”

Voor wie binnenkort van plan is om een hapje te eten bij Café de Opera heeft Pepijn nog een tip. “Je móet natuurlijk onze nieuwe burger geproefd hebben, de burgersaus heb ik ergens op internet gevonden, meteen uitgeprobeerd en die viel goed in de smaak. Maar ook onze nieuwe borrelhapjes mag je zeker niet overslaan!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Café de Opera. Meer over Café de Opera ontdekken?

Café de Opera cafés

Nu gesloten11:00 - 01:00

Koningstraat 34, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

adv.