Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Orhan is al 18 jaar pizzabakker bij Pinoccio: ‘Het belangrijkste ingrediënt is liefde’

Aangeboden door Pinoccio 19 oktober 2019

Toen Orhan in 2001 bij Pinoccio begon, had hij nog nooit een pizza gebakken. “Ze hadden met spoed iemand nodig. De chef zei tegen me: ‘Orhan, heb je de wil om het te leren? Als er een wil is, is er een weg.’ En dus mocht ik twee maanden op proeftijd komen.”

Orhan greep deze kans met beide handen aan. De eerste dag was hij heel erg zenuwachtig. “Het was die dag super druk. De bonnen vlogen alle kanten op, en alles ging mis. Gelukkig ging het de tweede dag al een stuk beter. Na een week zei de chef ‘ik geloof niet dat jij nog nooit pizza’s hebt gebakken’. Vanaf toen zat ik er écht helemaal in.”

500 tot 600 pizza’s op een avond

Dag in, dag uit staat Orhan in de keuken bij Pinoccio. Vroeger was dat geen probleem, maar nu hij ouder wordt en een zoon heeft, valt het hem wel iets zwaarder. “In een pizzeria heb je geen weekenden en nauwelijks vakantie. Het is hard werken. De drukste weken zijn de Vierdaagseweek en de introductieweek. Dan bakken we zo 500 tot 600 pizza’s op een avond. En tijdens de introductie hebben we soms groepen van 200 man in ons restaurant. Dat is gekkenhuis.”

Pizza Orhan

In al die jaren dat hij voor Pinoccio werkt, heeft Orhan veel pizza’s zien komen en zien gaan. “Ik heb ook een tijdje m’n eigen pizza gehad: Pizza Orhan. Deze pizza had zeven verschillende groentes en rook zo lekker. Hij staat nu al zo’n 2 jaar niet meer op de kaart, maar mensen vragen er nog steeds wel eens om. Door de jaren heen wisselen we veel met pizza’s. We gaan binnenkort weer een nieuwe kaart uitbrengen. Dan komt er weer een speciale pizza op met een honingbodem voor de herfst en winter.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Echte horeca-man

Orhan is een echte horeca-man. Zijn familie heeft twee cafetaria’s gehad, waar hij in zijn jeugd veel gewerkt heeft. “Ik heb ook een tijdje bij Philips, nu NXP, gewerkt. Toch kwam ik weer terug in de horeca, dat zit toch in me. Ik heb ook plannen om in de toekomst iets in de horeca voor mezelf te beginnen.”

‘Zonder liefde wordt een pizza niets’

Terwijl wij met Orhan spreken doet hij ondertussen dat wat hij als geen ander kan: lekkere pizza’s bakken. Het maken van het deeg en het laten rijzen ervan, het rollen van de pizzabodems, het beleggen van de pizza’s en het afbakken in de grote ovens: het is een mooi proces om te zien. Volgens Orhan maakt één ding echt het verschil. “Het belangrijkste ingrediënt in mijn pizza’s is liefde. Dat is ook wat ik nieuwe pizzabakkers bij Pinoccio meegeef. Zonder liefde wordt een pizza niks.”


Meer over Pinoccio ontdekken?

Pinoccio Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Molenstraat 99, Nijmegen

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.