Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joris van restaurant Nelis: ‘We serveren hier oesters met huisgemaakte gin’

Aangeboden door Nelis 31 juli 2020

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een ongebruikelijke combi, oesters en gin. Maar, dat is het niet! Joris Cornelis is eigenaar van restaurant Nelis. Daar serveren ze elke vrijdag oesters voor één euro en hebben ze huisgemaakte gin. 

Bij Nelis draait het om gezelligheid, vers en gevarieerd eten, lekker bier en goede wijn. “Gastvrijheid staat voorop, maar kwaliteit vinden wij net zo belangrijk,” vertelt eigenaar Joris. “Ik wil dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen, dat stralen we ook uit met onze naam. De naam Nelis is eigenlijk een afkorting van Cornelis, mijn achternaam. Die vond ik iets te formeel klinken, maar dat ‘eigene’ van een naam past erg goed bij ons concept.”

Nelis
(Foto: Nelis)

Zilt en aards

Bij Nelis bestel je steak tartaar, kreeft en vegetarische gerechten zoals gerookte oesterzwam met gepofte spitskool, pijnboompitten, zwarte olijvenkruim en basilicum mayo. “We hebben een bar bij onze open keuken zodat je kunt zien hoe onze koks aan het werk zijn. Onze keuken is gebaseerd op zilte en aardse smaken. We maken creatieve gerechten, waarin plaats is voor vlees, vis, schaal- en schelpdieren.”

Nelis
(Foto: Nelis)

Favoriete fles wijn

Vanaf de opening in 2019 is er al veel belangstelling voor Nelis. “Het loopt goed, we hebben inmiddels een leuke groep vaste gasten en daarnaast is er voldoende ruimte voor aanloop. Iedere dag hier is anders en dat maakt het leuk. Een aantal maanden geleden was er een gast waarmee ik spontaan aan de praat raakte over wijnen. Iemand die er verstand van had, dat was duidelijk. Hij was blij met mijn wijnadvies die avond. Zo blij, dat hij een dag later met zijn favoriete fles wijn op de stoep stond, als bedankje! Hier doe ik het allemaal voor. Het raakt me echt als mensen blij zijn na een avond uit bij Nelis.”

Nelis
(Foto: Nelis)

Gault & Millau Gids

En niet alleen in Nijmegen is er belangstelling voor Nelis. “Al na drie kwart jaar kregen we een vermelding van de Gault & Millau Gids, een toonaangevende gastronomiegids. We waren natuurlijk waanzinnig trots om naast restaurants als De Nieuwe Winkel, Bistrobar Berlin, Flores en Vesters te worden vermeld. We bieden goede kwaliteit aan, maar dat wil niet zeggen dat je altijd diep in de buidel hoeft te tasten. Bij Nelis eet je voor 17 euro al een hoofdgerecht.”

Oesters voor een euro

Op vrijdag viert Nelis het weekend met oesters voor een euro. “Deze oesters zijn afkomstig van de kust van Normandië. Ze worden in tafels op zee gekweekt en groeien in drie à vier jaar uit tot heerlijke delicatessen. Deze oester heeft zacht en heerlijk vlees, een unieke, zoetzilte smaak en een licht nootaroma.”

Nelis
https://www.instagram.com/p/BykqonoHgkb/

Huisgemaakte gin

Voor wie de beste smaaksensatie wil, is er een zeer bijzondere dranksuggestie. “De speciaal voor ons gestookte Nelis Gin & Doctor Polidory Dry Tonic Water past perfect bij onze oesters. Deze gin wordt gemaakt met onder andere zeewier, gember en citroengras. We serveren ‘m met komkommer en gember: heerlijk bij de oesters en weer eens wat anders dan bubbels!”

Je kunt bij Nelis spontaan aanschuiven of een plekje reserveren. Wij zeggen: proost!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nelis. Meer over Nelis ontdekken?

Nelis restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Kelfkensbos 22, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.