Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hallelujah: deze therapie helpt jou van vochtophopingen in je lichaam af

Aangeboden door ’t Hoen therapie 6 mei 2019

Na een operatie, bestraling of chemotherapie kan het zijn dat je lymfestelsel beschadigd raakt. Zo kan er bijvoorbeeld lymfoedeem ontstaan: een vochtophoping in je lichaam op plekken waar normaal geen vocht zit. Dit is natuurlijk supervervelend, maar er is een oplossing. Samantha van ’t Hoen Therapie geeft namelijk oedeemfysiotherapie. 

(Lymf)oedeem

Het lymfestelsel vervoert lymfe door het lichaam. Lymfe is een heldere kleurloze vloeistof die vocht en afvalstoffen uit de weefsels opneemt. Via dit stelsel van kleine vaatjes komt het in de lymfeklieren terecht, en uiteindelijk komt het in weer in de bloedbaan. Als dat niet goed gaat omdat je aders de stoffen niet goed afvoeren kan er lymfoedeem ontstaan. En door oedeem kun je last krijgen van een zwaar gevoel, gespannen huid, stuwing van de huid, pijn of tinteling, en groter worden of opzwellen van het lichaamsdeel.

(Foto: ’t Hoen Therapie)

Dit doet oedeemtherapie voor je

Helaas gaan oedeemklachten niet vanzelf over. Het vocht bij lymfoedeem verdwijnt niet of nauwelijks na rust of hoog leggen van het been, en ook trombose gaat niet vanzelf weer weg. Samantha van ’t Hoen Therapie behandelt oedeemklachten op verschillende manieren:

 • Compressietherapie met behulp van zwachtels
  Nadat het lichaamsdeel geslonken is kan er een therapeutisch elastische kous aangemeten worden. Soms kan er ook met een lymfapress gewerkt worden om het lichaamsdeel slank te houden, ook na de compressietherapie.
 • Manuele lymfedrainage
  Dit is een massagetechniek die de afvoer van lymfe stimuleert.
 • Oefentherapie
  Denk hierbij aan krachtoefeningen, oefeningen om de afvoer te stimuleren maar ook ademhalingsoefeningen.
 • Lymfaping
  Dit kan helpen wanneer iemand geen zwachtels of een kous verdraagt. Dit is een mildere techniek om de afvoer te stimuleren en blijft een aantal dagen zitten.
 • Zelfmanagment
  Door middel van voorlichting over huidverzorging, voeding, preventie en zelfmassage, en zelf tapen of bandageren kun je klachten in de toekomst voorkomen.

Informeer vrijblijvend

Ben jij benieuwd of oedeemtherapie iets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Samantha van ’t Hoen Therapie! Zij kan je precies uitleggen welke methode het meest geschikt is voor jou, en wat je kunt doen om van je klachten af te komen.


Meer over ’t Hoen therapie ontdekken?

’t Hoen therapie fysiotherapeuten

Vandaag gesloten

Leeuwstraat 1, Nijmegen

Bekijk meer:fysiotherapeuten

Lees ook:

Feest! ’t Hoen Therapie is open en dit kun je er doen

Er is weer een nieuwe onderneming bij in Nijmegen! Samantha opende op 4 januari 't Hoen therapie. Hi...

adv.