Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe tapasbar Casa Valencia: ‘De Zuid-Spaanse vibe vind je overal in terug’

Aangeboden door Casa Valencia 31 mei 2020

In het pand waar tot voor kort Café de Mug zat aan de Pauwelstraat, vlak naast het Koningsplein, vinden we nu een tropische nieuwkomer. Marco Engelen zag zijn kans schoon en opent begin juni 2020 op deze plek Casa Valencia. “Ik heb een tijd in Spanje gewoond en haal die ontspannen sfeer en het lekkere eten nu hierheen.”

Wie wel eens in Zuid-Spanje is geweest kent de sfeer die daar hangt. Het is er broeierig, mensen flaneren op straat en op elke hoek duikt wel een restaurantje op. “De sfeer die ik daar heb ervaren toen ik er woonde vond ik heerlijk,” vertelt eigenaar Marco. “Dat gezellige en bourgondische, dat wil ik nu naar Nijmegen halen.”

(Foto: Casa Valencia)

Elk moment van de dag

Marco studeerde aan de hotelschool in Maastricht. “Ik liep stage in Zuid-Spanje en woonde daar ook een tijd. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om toch terug te gaan naar Nijmegen, mijn roots. Maar ik miste de Spaanse sfeer wel, dat je op elk moment van de dag aan kunt schuiven voor een hapje en een drankje.”

(Foto: Casa Valencia)

Pinchos, calamares en manchego

Bij Casa Valencia kun je dan ook de hele dag door terecht. “Als je lekker wil lunchen ben je bij ons aan het juiste adres. Uiteraard serveren we typisch Spaanse tapas zoals pinchos, calamares, gambas pil pil en natuurlijk pata negra en machegokaas. Onze hammen, worsten en manchegokazen importeren we zelf uit Zuid-Spanje.”

Shoppen en wijnen

Ben je vegetarisch? Geen probleem, op de menukaart van Casa Valencia staan genoeg vega happen. “We hebben veel lekkere gerechten zonder vlees en vis. Ook hebben we een breed scala aan lekkere wijnen. Als je bent gaan shoppen en wil proosten met een glaasje cava kan dat bij ons. En als het gezellig is en je wil blijven eten hebben we genoeg heerlijke gerechten op de kaart staan.”

(Foto: Casa Valencia

Mediterraans tintje

Ook als je alleen een drankje wil doen zit je lekker bij Casa Valencia. “We hebben natuurlijk een toplocatie, naast het Koningsplein. Als je gezellig wil bijkletsen voordat je op stap gaat kan dat bij ons perfect, we zijn tot zeker middernacht open. Bestel er lekkere tapas bij en geniet samen met je vriendinnen van een drankje. De Spaanse sfeer komt niet alleen terug in onze gerechten, maar ook de inrichting krijgt een Mediterraans tintje.”

Ben jij benieuwd naar deze gloednieuwe tapasbar? Reserveer dan snel een plekje! Salud!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Casa Valencia. Meer over Casa Valencia ontdekken?

Casa Valencia spaanse restaurants

Gesloten17:00 - 22:00

Pauwelstraat 9, Nijmegen

Bekijk meer:spaanse restaurants

adv.