Hoofdpijn, koude voeten of snel moe: dit kan meridiaantherapie voor jou betekenen

Aangeboden door ’t Hoen therapie 4 maart 2019

Heb je vaak last van koude voeten, hoofdpijn of andere vage klachten? Samantha van ’t Hoen Therapie weet er wel raad mee. “Het doel van meridiaantherapie is om ons lichaam met een klein beetje hulp zélf onze problemen te laten oplossen,” vertelt ze.  

Bij deze klachten kan het helpen

“Meridiaantherapie combineert de Oosterse kennis van acupunctuur met onze westerse geneeskunde,” vertelt Samantha. “Deze methode is in Duitsland en Zwitserland erkend, daar hebben ze ruim 3.000 praktijken! In Nederland zijn er veel minder meridiaantherapeuten.”

Bij welke klachten is het aan te raden om meridiaantherapie te proberen? “De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een lijst met indicaties opgesteld waarvoor zij meridiaantherapie aanbeveelt. Denk bijvoorbeeld aan migraine, zenuwpijn, obstipatie, bronchitis, koude voeten, slapeloosheid, reuma of onvolledig herstel na een operatie.”

Samantha in haar praktijk.

Zo werkt meridiaantherapie

“Er stroomt de hele dag energie door je lichaam in energiebanen, meridianen genoemd. Je hebt 12 meridianen, en 2 hoofdmeridianen. Vanuit de hoofdmeridianen wordt energie geleid door de andere 12 meridianen. Die staan allemaal weer verbonden met verschillende organen, zoals het hart, de lever of de long. Als zo’n energiebaan verstoord is, door bijvoorbeeld een litteken of een botbreuk, dan kan de energie niet of slechter doorstromen en kunnen er klachten optreden. Met meridiaantherapie zorgen we ervoor dat de energiebanen weer optimaal kunnen functioneren, alleen maar met behulp van een massagestaafje,” vertelt Samantha. “Je lichaam doet het dus uiteindelijk zelf.”

Niet eindeloos vaak

Je hoeft niet eindeloos vaak naar therapie te gaan om resultaat te zien. “De meeste mensen komen 6 of 7 keer voor een behandeling. Alleen bij chronische pijn is het aan te raden om daarna nog eens in de twee maanden terug te komen. We kunnen de oorzaak van de pijn niet wegnemen, maar wel de klachten verminderen, bijvoorbeeld bij een aandoening als artrose, waar het kraakbeen is weggesleten.Ook oude littekens kunnen nog steeds storen, denk aan mensen met bijvoorbeeld een nieuwe knie. Soms kan een litteken zelfs na 20 jaar nog pijn doen. Meridiaantherapie zorgt ervoor dat de stoorzender wordt opgelost en er een nieuwe balans komt in het lichaam waardoor de klachten verminderen.”

De behandelkamer van Samantha.

Zo gaat de behandeling in z’n werk

Als je bij Samantha in behandeling gaat, krijg je eerst een vraaggesprek (anamnese) en een onderzoek. “Tijdens de anamnese wordt dieper ingegaan op de klachten, verstoringen, littekens,
slaapritme, en andere belangrijke zaken. Na het onderzoek bespreken we de resultaten en krijg je een proefbehandeling. De behandeling is helemaal pijnvrij. Aan de hand van de fysieke reacties die optreden tot 48 uur na de behandeling wordt duidelijk op welke wijze we te werk gaan.”

Ben jij benieuwd of meridiaantherapie iets voor jou is? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Samantha en ervaar het zelf. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ’t Hoen therapie. Meer over ’t Hoen therapie ontdekken?

’t Hoen therapie fysiotherapeuten

Vandaag gesloten

Leeuwstraat 1, Nijmegen

Bekijk meer:fysiotherapeuten

adv.