Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo stap je makkelijk over naar groene energie in Nijmegen

Aangeboden door Independer 4 maart 2020

Het is niet makkelijk: bewuster en duurzamer leven. Maar eigenlijk willen we het allemaal. Met een ‘groen’ energiecontract kun je al een verschil maken. In Nijmegen blijkt dat mensen wel groener willen: 18,5 zoekt naar een groen contract.

Als je een nieuw energiecontract aan wil gaan, ga je natuurlijk eerst wat research doen. Independer zocht uit naar welke soort energie mensen zoeken bij het maken van een vergelijking. Het gaat hierbij om stroom die uit duurzame bronnen is opgewekt binnen Nederland, zoals wind, zon, biomassa of waterkracht.

Nijmegenaren willen groen

Het landelijk percentage van mensen dat bij het vergelijken van energiecontracten bij Independer let op groene energie ligt op 17,2%. Nijmegen scoort met 18,5% boven dit landelijk gemiddelde. Je kunt stellen dat we aardig bewust bezig zijn in Nijmegen.

We wonen niet in ‘de meest groene provincie’. Vooral in Flevoland wordt veel naar groene energie gekeken. In de Groene Energie Analyse kun je zien hoe geïnteresseerd andere grote steden zijn in groene stroom.

Overstappen energie

Wil je jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en heb je nog geen groen energiecontract? Dan kun je daar nog op winnen! Overstappen van energie is bij Independer snel geregeld. Geef in de vergelijker als voorkeur ‘groene stroom uit Nederland’ aan en de beste aanbieder voor jouw situatie komt bovenaan. 

Meer groen in Nijmegen

De overheid wil meer biomassacentrales: geef hier jouw mening

Biomassa klinkt groen, maar dit is niet altijd zo. De centrales stoten in de meeste gevallen stiksto...

Bij deze Nijmeegse ondernemers staat duurzaamheid voorop

Mysterie opgelost: dit is waarom restafvalzakken en plastic zakken in dezelfde vuilniswagen gaan


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Independer. Meer over Independer ontdekken?

Independer zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum 

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.