Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ladies opgelet: maak je eigen sieraad bij de expo van het Afrika Museum

Aangeboden door Afrika Museum 2 januari 2019

Sieraden zijn vaak meer dan alleen versiering. Er kan een hele wereld achter schuilgaan! In de nieuwe tentoonstelling van het Afrika Museum zijn sieraden uit de hele wereld te zien. Makers, maaktechnieken en de bijzondere verhalen van dragers van deze sieraden geven een bijzondere kijk op het gebruik van sieraden.

Verschillende materialen

Zolang als we ons kunnen herinneren draagt de mens al sieraden. Het is leuk om alle materialen door de jaren heen te zien veranderen. Bij de tentoonstelling Sieraden Makers & Dragers in het Afrika Museum zie je verschillende prachtige exemplaren gemaakt van schelpen, vruchten en steen, maar natuurlijk ook glas, goud, zilver en niet te vergeten edelstenen als diamanten, saffieren en robijnen. Gaaf om zoveel verschillende materialen van dichtbij te zien!

Meer dan 700 sieraden

De expositie is een perfecte plek om inspiratie op te doen en te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Naast de sieraden van vroeger kun je in de expositie ook hedendaagse sieraden bekijken van ontwerpers uit de hele wereld. Er liggen in het totaal meer dan 700 verschillende sieraden die je kunt bekijken. Zevenhonderd! Je raakt dus niet snel uitgekeken.

Zelf sieraden maken

Ben je helemaal geïnspireerd na het zien van zoveel moois, dan kun je in de sieradenwerkplaats in de workshopruimte van het museum zelf een sieraad maken. Als bezoeker ga je aan de slag met het bijzondere concept van sieradenmaker Cat Priem en tover je een capsule om tot een uniek sieraad. Bij het vormgeven van je sieraad werk je met een wals, stempels en een ank. Je gebruikt de technieken die je in de expo hebt gezien nu zelf! De workshops vinden elke dag plaats tussen 12.00 en 16.00 uur in het Afrika Museum en kosten 2 euro per persoon. Zo heb je meteen een bijzondere herinnering aan je dagje uit!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Afrika Museum. Meer over Afrika Museum ontdekken?

Afrika Museum musea

Geopend10:00 - 17:00

Postweg 6, Berg en Dal

Bekijk meer:musea

adv.