Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijk en luister naar de overblijfselen van de huiveringwekkende oorlog in Nijmegen

Aangeboden door Stichting Gilde Nijmegen 25 augustus 2019

Nijmegen en Arnhem kennen een heftige geschiedenis als het gaat om de Tweede Wereldoorlog. Voor in en na september 1944 hadden Nijmegen en haar inwoners veel te lijden. Om meer inzicht te krijgen in de geschiedenis van onze stad en de Tweede Wereldoorlog organiseert Gilde Nijmegen drie dagexcursies waarbij je mee wordt genomen naar de plekken waar de huiveringwekkende gebeurtenissen van toen zich afspeelden.

Op excursie door de stad

De gebeurtenissen van toen en de gevolgen voor de inwoners van onze stad komen tijdens de excursie uitgebreid aan bod. De stadsgidsen die meegaan op excursie weten precies wat er op welke plek gebeurd is. De excursies vinden plaats op 14, 17 en 20 september in Nijmegen én Arnhem. 

Foto: Gilde Nijmegen

Nijmegen, Arnhem en Elst

Elke excursiedag start om 10.00 uur in het ‘Infocentrum WO2’ bij de Lindenberg in Nijmegen. Samen met de gidsen maak je een prachtige wandeling door onze stad. Hierbij leer je allemaal nieuwe dingen over de oorlog en Nijmegen. Daarna word je per bus vervoerd naar Arnhem, langs het punt waar de geallieerde soldaten de Waal zijn overgestoken in canvasbootjes. Daarna rijd je langs de punten in de Betuwe die belangrijk waren tijdens de oorlogshandelingen daar tijdens én vooral na de Operatie Market Garden. Onderweg geniet je van een gezamenlijke lunch in Elst. 

Airborne at the Bridge

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het infocentrum Airborne at the Bridge in Arnhem. Na het bezoek maak je een wandeling waarbij het verhaal over de slag om Arnhem en de gebeurtenissen rondom de brug uitgebreid worden verteld. Hierna is de dag ten einde gekomen en kun je met de bus mee terug naar Nijmegen.

Foto: Gilde Nijmegen

Schrijf je in

Lijkt zo’n excursie je een mooie en interessante ervaring? Schrijf je dan in! Deelname kost 15 euro per persoon, en dat is inclusief lunch. Voor houders van de Gelrepas kost een excursiedag maar 7,50 euro. Meer informatie vind je op de website van Gilde Nijmegen


Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.