Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kans op gladheid! Dit is alles wat je moet weten over de strooiroutes in Nijmegen

Aangeboden door Dar N.V. 2 december 2019

De strooiploeg van Dar zorgt er in de winter voor dat de Nijmeegse straten begaanbaar blijven. En ha-lle-lu-jah, wat is dat fijn. Hoeven wij niet te glibberen en glijden om van A naar B te komen. Wij sommen even voor je op wat je moet weten over de gladheid en strooien. Wil je meteen weten waar Dar strooit? Check dan de website van Dar

Goed om te weten: tijdens de winter staat er 24 uur per dag een strooiploeg van Dar in de startblokken. Zo kunnen ze meteen gaan strooien als het nodig is! Waar in Nijmegen de Dar-mannen en -vrouwen precies strooien hangt af van hoe koud het is en of het gaat sneeuwen. Als het erg sneeuwt of ijzelt wordt er ‘groot alarm’ afgegeven aan de strooiploeg en gaan ze meteen op pad.

Iedere Nijmegenaar woont op minder dan 350 meer van een strooiroute af

Dar strooit niet op alle wegen en fietspaden, maar het goede nieuws is dat íédereen in Nijmegen op minder dan 350 meter van een strooiroute af woont. Zo kun je toch vrij gemakkelijk een veilige weg vinden! In opdracht van de gemeente Nijmegen strooit Dar op doorgaande wegen, doorgaande fietspaden (snelfietsroutes), wijktoegangswegen, busroutes en schoolroutes.

Kaart met strooiroutes in Nijmegen

Wil je weten waar Dar bij jou in de buurt strooit? Op deze interactieve kaart zie je alle strooiroutes in Nijmegen. Hierop kun je precies zien of Dar in jouw buurt strooit of niet. Dar strooit zoveel mogelijk van tevoren, om gladheid te voorkomen. Dit betekent dat Dar voordat het glad wordt alvast ‘nat zout’ op de Nijmeegse wegen strooit. Nat zout blijft goed liggen en is beter voor het milieu. 

Strooiroutes van de Dar (Bron: Dar)

Zelf je eigen straat strooien

Strooit Dar niet in jouw straat? Da’s balen, maar Dar heeft ook dan een goede oplossing. Je kunt in dat geval namelijk samen met je buren een gratis gele zoutkist aanvragen. Kun je tóch nog veilig van en naar je huis komen. Hier lees je alles over hoe en wanneer je een zoutkist kan aanvragen.

Meer informatie, meldingen of vragen?

Meer informatie over gladheidsbestrijding zoals strooiroutes en informatie over (afval) inzameling in de winter vind je op www.dar.nl/gladheid. Heb je een melding over gladheid? Stuur die dan hier door. Als je op de hoogte wilt blijven over gladheid kun je Dar ook volgen op Twitter: @Dar_nv of zoeken op #gladheidnijmegen, of volg Dar via facebook.

Lees meer:

Willy Werts Dar

Willy Werts strooit onze straten

Nijmegenaar Willy Werts is onze held. Hij zorgt er namelijk met zijn collega's voor dat de Nijmeegse...

Zelf strooien: hier vraag je een gratis zoutkist aan

Wordt er bij jou in de straat niet gestrooid, maar vind je het wel fijn om een gladde straat te hebb...


Meer over Dar N.V. ontdekken?

Dar N.V.

gemeentediensten

Vandaag gesloten

Kanaalstraat 401, Nijmegen

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.