Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips van de makelaar: 5 x dit moet je weten over je hypotheek

Aangeboden door Strijbosch Thunnissen Makelaars 8 februari 2020

Of het nu de eerste keer is of niet, het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen een complex proces. Je leent het geld bij een geldverstrekker, en het huis dat je koopt is hierbij het onderpand. Omdat het om jouw eigen geld gaat is het goed om je een beetje te verdiepen in hypotheken en waar je op moet letten. De makelaars van Strijbosch Thunnissen zetten alvast vijf nuttige feitjes voor je op een rij!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Maximale hypotheek

Benieuwd wat je maximaal kunt lenen? Dat hangt af van een aantal factoren, zoals:

 • Je inkomsten en uitgaven
 • Of je financiële verplichtingen hebt
 • De hoogte van de hypotheekrente
 • De waarde van de woning die je koopt

De onafhankelijke hypotheekadviseur van Strijbosch Thunnissen Makelaars kan je precies vertellen hoeveel je maximaal kunt lenen. Je kunt een afspraak maken om meer te weten te komen over jouw mogelijkheden!

Hoogte van je hypotheek

Het is niet altijd verstandig het maximale te lenen. Bedenk vooraf wat je maandelijks maximaal wilt betalen aan woonlasten of hoeveel je feitelijk nodig hebt. Houd daarbij rekening met:

 • De aanschafkosten van een nieuwe woning
 • De kosten voor noodzakelijk onderhoud, direct na de koop of na verloop van tijd
 • Energiebesparende maatregelen financieren, deze maatregelen zorgen voor een besparing op de energierekening

Eigen geld inbrengen

Je kunt eigen geld gebruiken voor de aanschaf van je woning en zo de maandelijkse hypotheeklasten verlagen. Bedenk daarbij wel dat je (een deel van) je spaargeld mogelijk nodig hebt voor andere uitgaven, zoals:

 • Kosten koper, deze bestaan uit: overdrachtsbelasting, taxatiekosten, eventuele aankoopcourtage, kosten nationale hypotheekgarantie (NHG), advies– en bemiddelingskosten en notariskosten.
 • Verhuis- en inrichtingskosten (je wilt natuurlijk niet een nieuw stekkie kopen en vervolgens geen meubels aan kunnen schaffen)
 • Bouwrente
 • Consumptieve uitgaven

Hypotheekrente vastzetten

Wil je zekerheid, dan is de hypotheekrente vastzetten de beste optie. Je betaalt dan wel een iets hogere rente, maar weet wel waar je de komende tijd aan toe bent. Vooral wanneer de hypotheekrentes erg laag zijn is dit een interessante optie. Je profiteert dan namelijk voor langere periode van deze lage hypotheekrente.

Op naar de notaris!

De laatste stap bij het afsluiten van een hypotheek is het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris. Nadat je de hypotheekaanvraag hebt verstuurd (dus ná het hypotheekadviestraject) duurt het gemiddeld twee maanden voor de hypotheekakte passeert bij de notaris. 


Mocht je even willen sparren met de onafhankelijke hypotheekadviseur van StrijboschThunnissen Makelaars: ze staan voor je klaar! 


Meer over Strijbosch Thunnissen Makelaars ontdekken?

Strijbosch Thunnissen Makelaars makelaars

Op aanvraag

St. Canisiussingel, 22 , Nijmegen

Bekijk meer:makelaars
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.