Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Henri van Hennes Latin Stage: ‘Wij hebben één van de mooiste plekjes van de Vierdaagse’

Aangeboden door Hennes Automobielen 6 juli 2019

Henri van Woerkom is eigenaar van Volvo-winkel Hennes Automobielen. Daarnaast organiseert hij nu al 13 jaar het meest tropische feest van de Nijmeegse Vierdaagse: de Hennes Latin Stage, onderaan het Valkhofpark bij het stadswapen in bloemen. Wij vroegen hem waarom we dit jaar een bezoekje aan de Hennes Latin Stage ab-so-lúút niet mogen missen!

Authentieke Cubaanse sfeer

Het leukste aan de Hennes Latin Stage vindt Henri de sfeer. “Wij creëren geen gelikt-tropische vibe, maar bouwen echt een authentiek Cubaans feestje. Ik ben al vaak in Cuba geweest en vind het een prachtig land. Tijdens de Vierdaagse spelen hier alleen de allerbeste Cubaanse muzikanten. Die zijn vaak op tournee in Europa en komen dan een paar dagen achter elkaar bij ons spelen. Dit jaar heb ik Lachy weten te strikken, een in Cuba wereldberoemde bassist. Hij speelt maandag, dinsdag én woensdag live op het podium met zijn band. Je merkt dat dit echte rasmuzikanten zijn die elke dag fulltime met elkaar repeteren. Het is prachtig om te zien hoe de sfeer in het publiek is als je zó’n goede band hebt staan.”

Eten en drinken

Ook het eten en drinken rondom de Hennes Latin Stage is van topkwaliteit. “Ik heb Black Angus burgers van Niels Ros. Er staat een foodtruck met lekker Surinaams eten, en we hebben de biologische frieten van FrietHoes. Natuurlijk kan een lekkere tropische cocktail niet ontbreken bij ons podium! Drink een lekker verkoelende mojito of een echte Cuba Libre en geniet ondertussen van de sfeer.”

Foto: Hennes Latin Stage

Dansen

Wie houdt van dansen is bij Hennes Latin Stage aan het goede adres. “En dan bedoel ik niet dat je pro moet zijn, he! Dat is natuurlijk leuk, maar ook voor de mensen die er gewoon van houden om lekker even te dansen is er genoeg ruimte om dat te doen. Naast het podium met live muzikanten hebben we ook nog de ‘botsautotent’: daarin draaien we ook de fijnste Caribische muziek zodat je even lekker kunt doen waar je zin in hebt.”

Foto: Hennes Latin Stage

Mensen kijken

Er komen ook veel mensen even rustig zitten bij het podium vertelt Henri. “Als je niet wil dansen hebben we natuurlijk genoeg lekker eten en goede muziek om je verblijf bij ons podium leuk te maken. Rondom de dansvloer vind je gras op de grond waardoor het niet zo stoffig is. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat we met de Hennes Latin Stage één van de mooiste plekjes hebben van de hele Vierdaagse!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hennes Automobielen. Meer over Hennes Automobielen ontdekken?

Hennes Automobielen autobedrijven

Vandaag gesloten

Nieuwe Mollenhutseweg 5, Nijmegen

Bekijk meer:autobedrijven

adv.