Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezocht: Nijmegenaren met slaapproblemen

Aangeboden door neuroCare Group Nijmegen – rTMS en neurofeedback 12 oktober 2019

We weten het allemaal: slapen is belangrijk. Het heeft invloed op onze concentratie, stemming, energie en gezondheid. Helaas is goed slapen niet voor iedereen weggelegd. Volgens het CBS (2018) ervaart één op de vijf Nederlanders slaapproblemen. Daarom ontwikkelde neuroCare group een effectieve methode voor de behandeling van slaapproblemen: neurofeedback. Martijn Arns en Tommy Egtberts, twee psychologen werkzaam bij neuroCare group Nijmegen, vertellen er alles over. 

neuroCare group doet, in samenwerking met BrainClinics, al ruim 20 jaar toegepast hersenonderzoek naar slaapproblemen, depressie, dwangklachten (ocs) en adhd. Inmiddels is de neurofeedback methode zover ontwikkeld dat er steeds meer mensen behandeld kunnen worden voor hun slaapproblemen. Martijn: “Er zijn al zo’n 500-600 mensen behandeld met behulp van neurofeedback. De resultaten zijn veelbelovend: 75% ziet positieve verbeteringen na afloop van de behandeling voor slaapproblemen.”

Met neurofeedback train je je brein

Maar ehhh, neurofeedback, wat is dat precies? “Neurofeedback is een terugkoppeling op de hersenactiviteit. Het is een methode om je brein te trainen. Met behulp van neurofeedback verander je niks aan het brein, maar leer je het door middel van beloningen aan wat goed gedrag is,” vertelt Tommy. Neurofeedback is dus geen ‘eng’ trucje, maar puur een training waarbij je je brein leert om het juiste gedrag te vertonen.

Thuishulp voor slaapproblemen

“De fabrikant heeft het product Urgonight ontwikkeld. Dit is het product waarmee we de neurofeedback kunnen uitvoeren en waarvan wij de effectiviteit evalueren. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen met hun slaapproblemen. Omdat het product zich leent om te gebruiken als thuishulp product, zijn we een productevaluatie gestart waarbij mensen de neurofeedback methode zelf thuis kunnen gebruiken.”

Wanneer heb ik een slaapprobleem?

Voor deze productevaluatie zoekt neuroCare group nog deelnemers. Daarvoor moet je dus wel een slaapprobleem hebben. “Een slaapprobleem wordt een probleem genoemd als je structureel langer dan een half uur doet over inslapen, of iedere nacht korter dan 6 uur slaapt. Voorafgaand aan het traject doen we een intake, vul je vragenlijsten in en gebruik je een horloge waarmee je je slaap kunt meten. Ook doen we een hersenscan. Zo weten we zeker dat je geschikt bent voor deelname.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Hoe werkt het?

Als je mee mag doen aan de productevaluatie, start het traject met een eerste gesprek, waarin je een korte uitleg krijgt, een app wordt geïnstalleerd en je het apparaat mee naar huis krijgt. “Het apparaatje is een soort headset die je op je hoofd kunt zetten. Je traint er 5 keer per week mee, 20 minuten per keer. Net alsof je gaat sporten dus! Je zet ‘m op, doet ‘m aan en start de app. Die neemt je mee door het hele traject,” vertelt Tommy. “Het is echt learning by doing. Je krijgt continue feedback en leert zo jouw brein het juiste gedrag te vertonen,” vult Martijn aan.

Ik wil meedoen!

Heb jij last van slaapproblemen en wil je er vanaf? Meld je dan nu aan voor de productevaluatie van neuroCare group. De behandeling bestaat uit een intakeprocedure en uit een productevaluatie. De intakeprocedure kun je deels verhalen bij je zorgverzekeraar (je betaalt nog wel je eigen risico) en de productevaluatie zelf wordt betaald door de fabricant. Deelname is voor iedereen mogelijk, jong en oud, mits je voldoet aan de voorwaarden. Let wel even op: de app waarmee neuroCare group werkt is momenteel alleen nog maar beschikbaar in het Engels. Een redelijke beheersing van de Engelse taal is daarom wenselijk.

Meer informatie over de behandeling vind je op de website van neuroCare group.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door neuroCare Group Nijmegen – rTMS en neurofeedback. Meer over neuroCare Group Nijmegen – rTMS en neurofeedback ontdekken?

neuroCare Group Nijmegen – rTMS en neurofeedback psychologen

Vandaag gesloten

Bijleveldsingel 34, Nijmegen

Bekijk meer:psychologen

adv.