Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gezocht: mensen met gevoel voor de Nederlandse taal

Aangeboden door Stichting Gilde Nijmegen 7 oktober 2019

In Nijmegen en omgeving vestigen zich continue nieuwe inwoners. Niet alleen in de vorm van mini-Nijmegenaartjes, maar mensen van over de hele wereld komen in onze mooie stad een nieuw leven opbouwen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, en jij kunt ze op weg helpen! 

Spreken, lezen en schrijven

Stichting Gilde Nijmegen helpt mensen die nieuw zijn in Nijmegen en van origine niet Nederlands zijn met taal en alles wat daarbij hoort. Met het project ‘taalmaatjes’ krijg je als Nijmegenaar de kans om een nieuwe Nijmegenaar te helpen met spreken, lezen, schrijven en natuurlijk kennis over de samenleving in Nederland. Het project werkt met vrijwilligers die dit leuke en dankbare werk uitvoeren. En jij kunt je ook aanmelden!

Dit moet je kunnen

Wil jij graag meewerken en heb je affiniteit met taal? Dan is het belangrijk dat je naast Nederlands ook één of meer buitenlandse talen spreekt. Je krijgt veel te maken met andere culturen, en je moet een beetje vrije tijd investeren in de projecten. Je krijgt ondersteuning van Gilde Nijmegen bij begeleiding van je taalmaatje, en als je wil kun je zelfs bijscholing krijgen. Vrijwilliger Theo vertelt: “Elke week ga ik samen met mijn maatje uit Senegal een kopje koffie drinken bij de Hema op de Grote Markt. We praten dan over alles wat er die week gebeurd is. Heel gezellig!”

Meld je aan

Als je het leuk vindt om deze bijzondere uitdaging aan te gaan, kun je een mailtje sturen naar [email protected]. Je kunt ook bellen: op maandag- en donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur naar 024 – 360 36 35.


Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.