Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Tijdens deze stadswandelingen ontdek je de verborgen schatten van Nijmegen

Aangeboden door Stichting Gilde Nijmegen 4 april 2019
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het wordt weer lente in Nijmegen, tijd om erop uit te gaan. Gilde Nijmegen organiseert wekelijks stadswandelingen, natuurwandelingen en fietstochten waar je aan deel mag nemen! Zo leer je allemaal toffe nieuwe dingen over je stad.

Verborgen plekjes

Latijnse tekst Valkhof
Het uitzicht op de Waal vanaf het Valkhofpark. (Foto; indebuurt Nijmegen)

Ben jij benieuwd naar de rijke geschiedenis van onze prachtige stad? Dan is de Historische Stadswandeling iets voor jou. Samen met een gids van Gilde Nijmegen wandel je elke woensdagmiddag om 14.00 uur vanaf Kelfkensbos langs historische plekken in onze stad. Zo loop je door het Valkhofpark, neem je een kijkje binnenin de St. Nicolaaskapel, en vertelt de gids je meer over het duistere verleden van het Besienderhuis. Denk jij dat je overal in de stad al eens bent geweest? Dan zul je verbaasd staan tijdens de Verborgen Plekjeswandeling (elke tweede en derde dinsdag van de maand om 14.00 uur). De gids weet genoeg plekken in Nijmegen waar jij nog nooit geweest bent!Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen

bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Oude Stad- en natuurwandeling

Een deel van de waterleidingroute. Foto: Gilde Nijmegen

Op de eerste en derde dinsdagmiddag sluit je aan bij de Oude Stad wandeling. Om 14.00 uur staat de gids te wachten bij het beeld van Mariken van Nimwegen op de Grote Markt. Voor de natuurliefhebber is er ook een speciale wandeling. Elke dinsdag om 13.30 start er een gids met een groepje natuurliefhebbers bij het Stationsplein. Deze wandeling is niet voor de poes: zorg ervoor dat je stevige wandelschoenen aan hebt én dat je je OV kaart bij je hebt. De Romeinse Waterleidingroute is ook een toffe en pittige en interessante tocht: tijdens een 3 uur durende wandeling loop je een route langs het watertracé dat aangelegd is door de Romeinen. We pauzeren in Museumpark Orientalis, bijzonder!Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen

bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Bezoek de  Stevenstoren

Stevenstoren Stevenskerk
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Op maandagochtend om 11.00 uur en op woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur is de St.Stevenstoren open. Je kunt dan zonder jezelf vooraf aan te melden de toren beklimmen en genieten van het mooie uitzicht over de stad, de Waal en de Spiegelwaal. Dit kan ook op de eerste zondag van de maand om 14.00 uur.
Nijmeegse fietsers kunnen hun lol op, want elke donderdag om 10.00 uur start er een bijzondere fietstocht door het Rijk van Nijmegen. Lekker actief, én cultureel dus!Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen

bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Meedoen?

Als het je leuk lijkt om meer te leren over de stad op een actieve wijze, dan kun je je het beste aanmelden door een mail te sturen naar Gilde Nijmegen. Deelname aan een stadswandeling, beklimming van de toren of aan de Romeinse Waterleiding Route kost 4 euro en is gratis voor kinderen tot en met 6 jaar. Deelnemen aan de wandeling door de natuur en aan de fietstocht kost 1 euro per persoon. Zo geniet je van de lente in Nijmegen!Meer over Stichting Gilde Nijmegen ontdekken?

Stichting Gilde Nijmegen

bezienswaardigheden

Tweede Oude Heselaan 386-1, Nijmegen

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.