Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Echt Italiaanse pizza’s haal je bij de foodtruck van Il-pizzaiolo

Aangeboden door Il-pizzaiolo 26 maart 2020

Je hoeft niet per se naar een restaurant om lekker te eten! Thuis kan het ook heel gezellig zijn. Schuif bijvoorbeeld lekker met zijn allen aan tafel voor een superverse pizza van Il-pizzaiolo, gemaakt met Italiaanse ingrediënten.

Rechtstreeks van het platteland

Guiseppe Favoroso werd geboren op Sicilië. Samen met zijn vrouw Angela runt hij nu Il-pizzaiolo, een foodtruck van waaruit hij verse pizza’s verkoopt in Nijmegen en Nijmegen-Noord. “Zo’n 90 procent van alle ingrediënten komt rechtstreeks van het Italiaanse platteland,” vertelt hij. “Bij Il-Pizzaiolo werken we alleen samen met kleine producenten en boeren die niet aan massaproductie doen. Zo blijf je dichtbij je product.”

Castelvetrano Sicilië

Met die authentieke Italiaanse ingrediënten maakt Guiseppe traditionele gerechten. “Mijn gerechten zijn van generatie op generatie overgedragen. Alles wordt bereid zoals dat in Italië zelf gebeurt. Mijn roots
liggen in Castelvetrano, een plaats in Sicilië. Hier werd het gezamenlijk koken met kwalitatief hoogstaande producten mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het heerlijk om mijn gerechten aan anderen te laten proeven!”

Foto: Il-Pizzaiolo

Niet de hoofdprijs

Als je denkt dat je de hoofdprijs moet betalen voor z’n echte Italiaanse lekkernij dan heb je het mis. Voor pizza’s van Il-pizzaiolo betaal je tussen de 8,75 en de 12,50 euro. “Onze pizza Calabrese is populair, daarop zit huisgemaakte tomatensaus, Italiaanse mozzarella, pittige salami calabrese, ui, en olijven. Naar pizza’s verkopen we pasta’s, lasagne en cannelloni  met ricotta en spinazie. We hebben ook kinderpizza’s, die kosten 5,50 of 6,50 euro.”

Je kunt de mobiele bakkerij van Il-Pizzaiolo ook inhuren. (Foto: Il-Pizzaiolo).

Frankrijkstraat in Nijmegen-Lent

Wil jij wel zo’n lekkere Italiaanse pizza afhalen? Dat kan! “Je vindt ons op donderdag en zaterdag in de Frankrijkstraat in Nijmegen-Lent. We zijn geopend van 15.30 tot en met 19.15. Op vrijdag en zondag staan we in Oosterhout, vlakbij Nijmegen-Noord. Alle openingstijden vind je op onze website.”


Meer over Il-pizzaiolo ontdekken?

Il-pizzaiolo pizzeria's

Vandaag gesloten

, Nijmegen

Bekijk meer:pizzeria's

adv.