Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winnen: café Piet Huisman bestaat 70 (!) jaar en zo vier jij dat mee

Aangeboden door Café Piet Huisman 1 september 2019

[Update: deze win-actie is gesloten]

Wie uit Nijmegen komt kent Café Piet Huisman. Sinds 1 augustus 1949 vind je deze supergezellige bruine kroeg met meer dan 500 verschillende speciaalbieren aan de Sint Jacobslaan. Wij spraken Hans en zijn zoon Maurice Huisman over dit Nijmeegs fenomeen!

Begonnen als bijbaan

De oprichter van het café, Piet Huisman, werkte samen met zijn vrouw Gellie zo’n 23 jaar in het café. Daarna nam de zoon van Piet, Nico Huisman, de zaak over. Inmiddels is de zaak eigendom van Hans Huisman, de neef van Nico, en zijn zoon Maurice. “Ik ben hier begonnen als bijbaan, een tijdelijk iets om mijn neef te helpen. Ik wilde aan de slag gaan als douanier in Rotterdam, maar bedacht me al snel dat dit nooit zo leuk kon zijn als werken in dit café én in Nijmegen blijven. Zo 1979 ben ik in vaste dienst gaan werken en ontmoette ik in Café Piet Huisman ook nog mijn toekomstige vrouw, Kitty,” vertelt Hans. Inmiddels zijn Hans en Kitty sinds 1995 eigenaar geworden van Café Piet Huisman en hebben ze één van de grootste assortimenten aan speciaalbier van de stad!

Geen alcohol in de supermarkt

“Tot een jaar of veertig geleden was alcohol drinken zoals we het nu kennen niet mogelijk. Er bestond toen nog geen slijterij waar je alcoholhoudende dranken kon halen, en alcohol in de supermarkt was uit den boze. De echte liefhebber móest dus wel naar het café. De café’s gingen vroeger al om 9.00 uur open. Daar gingen massaal de borreltjes en pilsjes naar binnen!”
“De beleving van naar het café gaan is de laatste jaren flink veranderd. Vroeger gingen mensen alleen aan de bar zitten en hoopten op een goed gesprek. Vandaag de dag hoeft de gast minder geëntertaind te worden. Nu wensen gasten vooral goed advies over een speciaalbier, of ze vermaken zich met hun vrienden.”

Nieuw van Uiltje Brewing Company Fresh & Fast – Ella the circus Elepfant. Een Grapefruit Double IPA van 8%. Tot zo!

Posted by Café Piet Huisman on Friday, 23 August 2019

Speciaalbieren

“We zijn van origine een biljartcafé, maar dat is in deze tijd helemaal niet meer populair. We moesten het dus over een andere boeg gooien. Ons werd al snel duidelijk dat speciaalbier iets is voor jong en oud. Bijna iedereen begint zijn kennismaking in speciaalbier met de Belgische klassiekers zoals bijvoorbeeld Leffe of La Chouffe. Al snel kwamen wij er achter dat onze interesse ligt in bijzondere bieren waar je moeilijk aan kunt komen. Om die bieren staan we nu bekend in Nijmegen en ver daarbuiten. Dat maakt ons wel trots!”

Meest bijzondere bieren

“Een bier kan bijzonder zijn door schaarste of door een uniek verhaal. Of als een bier enorm goed beoordeeld word. Inkopen doen we met behulp van de bier-app Untappd. Met deze app kun je een biertje beoordelen door middel van ‘dopjes’. Als je een biertje een score geeft van 0 dopjes vond je ‘m helemaal niet goed, en als je 5 dopjes uitdeelt was het echt een topper. Een biertje lager dan 4 dopjes komt bij ons niet snel in de koeling. Wat ook bijzonder is is dat we met Café Piet Huisman ambassadeur zijn van Orval, een trappistenbier waar slechts 35 cafés in Nederland ambassadeur van mogen zijn. Ook dat is uniek!”

Posted by Café Piet Huisman on Sunday, 16 September 2018

Winnen: bierarrangement

Omdat Café Piet Huisman hun 70ste verjaardag niet zomaar voorbij kan laten gaan hebben ze een leuke actie bedacht. Tag op Facebook met wie jij hier wil genieten van een bijzonder speciaalbiertje, dan maak je kans op een bierarrangement in het café! Zo’n arrangement bestaat uit 3 biertjes per persoon, allemaal met een mooi verhaal erbij. Zo wordt het vanzelf feest! Proost! [Let op: deze win-actie is inmiddels gesloten!]

Benieuwd geworden naar alle verhalen in dit café? Loop eens binnen bij Café Piet Huisman en schuif aan!


Meer over Café Piet Huisman ontdekken?

Café Piet Huisman cafés

Gesloten14:00 - 01:00

St. Jacobslaan 30, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

adv.