Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Driessen Makelaardij over de huizenmarkt: ‘Er is op dit moment nog volop beweging’

Aangeboden door Driessen Makelaardij 10 september 2020

Het is geen geheim: de woningmarkt in Nijmegen staat op scherp. Er is meer vraag dan aanbod en daardoor worden veel woningen voor meer dan de vraagprijs verkocht. Een veel gehoorde vraag is: wat is de invloed van de coronacrisis op de huizenmarkt? Mario van Driessen Makelaardij vertelt ons er meer over.

Mario: “De invloed van de coronacrisis op de huizenmarkt is nu nog moeilijk te meten. Omdat de huizenmarkt zo krap en overspannen is, is er ‘ruimte’ voor een dergelijke crisis zonder dat je het meteen merkt. Alle woningen die bij Driessen Makelaardij te koop stonden sinds de lockdown zijn verkocht.. En voor prijzen die onze minimale verwachting vaak te boven zijn gegaan.”

Pas op de plaats

Wat merken we dan wel? “Het gemiddelde aantal bezichtigingen per woning ligt wat lager en als gevolg daarvan ook het gemiddeld aantal biedingen. Natuurlijk maakt een deel van het koperspubliek een pas op de plaats. De één doet dat bijvoorbeeld vanwege een dalend vertrouwen in de economie, de ander omdat de zekerheid van inkomen is weggevallen.

wonen
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Grotere kans van slagen

Er zijn ook huizenzoekers die nu hun kans schoon zien. “Iets minder zoekers maakt de kans van slagen groter. Door het inschakelen van een aankoopmakelaar vergroot je je kansen als koper optimaal. Als er nieuwe woningen op de markt komen, zorgt een aankoopmakelaar ervoor dat jij die meteen ziet. Daarnaast kun je gebruikmaken van het grote netwerk van onze makelaars. Je kunt bij ons altijd een vrijblijvend gesprek aanvragen om te bekijken of een aankoopmakelaar iets voor jou is.”

Volop beweging

Is het dan nu een slim moment om je woning te koop te zetten? “Er zijn mensen die bang zijn dat de huizenprijzen gaan dalen. Er is op dit moment nog volop beweging in de markt, dus dat biedt kansen. Onze makelaars maken graag een afspraak voor een vrijblijvende waardebepaling en gesprek over de verkoopkansen van jouw woning in deze markt.”

Driessen Makelaardij
(Foto: Driessen Makelaardij)

Verdere afvlakking van de prijsstijging

Mario hoopt op een zachte landing van de coronacrisis. “We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen hun baan houden en dat de economie weer aantrekt. Misschien is een verdere afvlakking van de prijsstijging zoals we die afgelopen vijf jaar hebben gekend wel gezond voor de huizenmarkt,” vertelt hij.

Neem vrijblijvend contact op

De makelaars van Driessen Makelaardij merken een verandering in de markt meteen. Ook daarom is het slim om een makelaar in de hand te nemen bij het kopen of verkopen van een woning. Neem vrijblijvend contact op met de makelaars van Driessen Makelaardij voor meer informatie. 

Maakt dit artikel je nieuwsgierig naar de dagelijkse praktijk van de makelaar? Bekijk dan of de vacature van Driessen Makelaardij bij jou past. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Driessen Makelaardij. Meer over Driessen Makelaardij ontdekken?

Driessen Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 20:00

Sint Annastraat 18, Nijmegen

Bekijk meer:makelaars

adv.