Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Deze Amerikaanse ‘straat-sport’ doe je nu gewoon in Nijmegen

Aangeboden door NYMA OUTDOOR GYM 25 mei 2019

De echte sportfreaks in Nijmegen weten natuurlijk al lang dat Calisthenics steeds populairder wordt in Nederland. Maar, wist je ook dat je deze Amerikaanse sport in Nijmegen kunt beoefenen?

Sterke spieren en een atletisch lichaam

Overgewaaid uit Amerika zie je inmiddels ook in Nederland de Calisthenics-parken als paddenstoelen uit de grond schieten. Calisthenics is een vrije vorm van krachttraining op lichaamsgewicht. De Engelse term calisthenics is een combinatie van de Griekse woorden kalos, (mooi) en sthenos (kracht). Dit geeft ook meteen aan welke doelen je met deze trainingsvorm nastreeft: sterke spieren én een evenwichtig en atletisch lichaam.

Foto: NYMA OUTDOOR GYM

Tips & tricks voor Calisthenics

NYMA OUTDOOR GYM is één van de Calisthenics hotspots van Nijmegen. Je traint er altijd droog onder de brug in de buitenlucht onder begeleiding van Darwin. “Ik ga je niet zomaar vertellen wat je moet doen, maar we beginnen gewoon met wat jíj wil leren, en daar begeleid ik je bij. Ik ken veel handige tips en tricks die van pas komen bij verschillende oefeningen. Het belangrijkste aan mijn lessen vind ik dat mensen plezier beleven aan de oefeningen en dat het vooral ook gezellig is samen met andere mensen. Natuurlijk word je ook sterker en fitter, maar op deze manier wordt sporten ook nog leuk!”

Foto: NYMA OUTDOOR GYM

Train mee met Darwin

Lijkt het jou wel wat om helemaal op eigen lichaamskracht fit te worden? Bij NYMA OUTDOOR GYM train je Calisthenics zelfstandig tijdens de Open Gym uren. Op vrijdag avond van 18:00 uur tot 21:00 uur is trainer Darwin er om je te helpen met je basics. Oefen de Pull-up, Dips, Muscle-up, Front lever en Back lever aan de bar, of train met de parallettes en oefen push-up varianten op de grasmat. Fit worden kan ook leuk zijn!


Meer over NYMA OUTDOOR GYM ontdekken?

NYMA OUTDOOR GYM sportscholen

GeopendHele dag

Winselingseweg 41, Nijmegen

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook: 

Deze gloednieuwe Nijmeegse outdoor sportschool kan alleen starten met jouw hulp

Het terrein van NYMA wordt helemaal ingericht als nieuwe culturele hotspot in Nijmegen. En er komt o...

Gratis sporten: bij deze gloednieuwe sportschool krijg je een gratis proefles

Wie fit wil zijn maar geen zin heeft in de muren van een sportschool kan in Nijmegen terecht bij NYM...

adv.