Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x hier moet je op letten als je een E-bike koopt

Aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen 18 juni 2020
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Brouwers Bike Store vind je al meer dan dertig jaar in Nijmegen-Noord, aan de Lentse Tuinstraat. Het is een echt familiebedrijf. Eigenaar Bart nam Brouwer Bike Store twee jaar geleden over van zijn vader. “We hebben enorm veel ervaring in huis, dat maakt ons uniek. We geven altijd eerlijk advies. Daarnaast zijn we E-bike specialist en kunnen we goed meedenken welke fiets het beste past bij jouw behoeftes. Er is een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een E-bike koopt. Wij zetten ze voor je op een rijtje zodat je zeker weet dat je de beste keus maakt!”

Twee soorten sensoren

(Foto: Brouwer Bike Store)

Er zijn genoeg E-bikes om uit te kiezen bij Brouwers Bike Store. Je vindt er E-bikes van Gazelle, Cortina, Batavus, Giant, Huka en Sparta. Als je een E-bike koopt is het goed om te letten op het soort sensor dat erop zit. Je hebt de keuze uit:

  • Een rotatiesensor: reageert op het rondgaan van de trappers
  • Een trapkrachtsensor: anticipeert op jouw rijgedrag

Een rotatiesensor geeft tijdens het wegfietsen niet direct ondersteuning, maar pas wanneer het wiel begint te draaien. Een E-bike met trapkrachtsensor werkt volgens het principe van een traditionele fiets: hoe meer kracht je zet, hoe harder je gaat. De specialisten van Brouwer Bike Store kijken met je mee naar wat bij jou past.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Voorwiel-, achterwiel- of middenmotor

(Foto: Brouwer Bike Store)

Elke E-bike heeft een motor waardoor de fiets wordt aangedreven. Je kunt hierbij kiezen uit een voorwielmotor, een achterwielmotor of een middenmotor. Dit zijn de verschillen:

  • Bij een voorwielmotor heb je het gevoel dat je fiets als het ware vooruit getrokken wordt
  • Bij een achterwielmotor voelt het alsof je een duwtje in de rug krijgt
  • Bij een middenmotor heb je eigenlijk de normale fietservaring. Deze optie is zeer geschikt voor mensen die wat meer moeite hebben met het bewaren van hun evenwicht.

Wist je dat je bij Brouwers Bike Store gratis een persoonlijk adviesgesprek aan kan vragen? Ook kun je gratis een persoonlijke proefrit maken waarbij je samen met de professionals van Brouwer Bike Store je wensen in kaart brengt.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Zithouding

(Beeld: Brouwer Bike Store)

De zithouding is enorm belangrijk bij het kopen van een E-bike. De één zit graag rechtop (comfortabele houding) terwijl een ander liever ver voorover zit (sportieve houding). Voordat je een fiets koopt is het belangrijk te weten in welke positie jij het liefst op je fiets zit. Bij Brouwer Bike Store krijg je advies van een expert over jouw fietshouding en welke fiets daar het beste bij past. Je maakt samen een proefrit waarbij je uitleg krijgt over alle functies van de E-bike, en je zithouding onder de loep wordt genomen.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Actieradius

(Foto: Brouwer Bike Store)

Elke E-bike heeft een maximaal aantal kilometers dat je met één acculading kunt afleggen. Dit aantal kilometers heet de actieradius. Jouw fietsgebruik is dus van belang bij het bepalen van welke accu bij jou past. Hoe langer of verder je wilt fietsen met trapondersteuning op één acculading, hoe groter de accucapaciteit moet zijn. Houd bij het kiezen van een accu ook altijd rekening met de laadtijd: de tijd die het kost om de accu weer op te laden.

Brouwers Bike Store biedt ook de mogelijkheid om een E-bike te leasen. Dan hoef je niet in één keer een bedrag te betalen, maar je betaalt per maand. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met de professionals van Brouwer Bike Store. Zij staan je graag te woord!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Laat je informeren door een professional

De belangrijkste tip: laat je informeren door een professional. Bart: “Een E-bike kan best een uitgave zijn. Het is dan ook de bedoeling dat zo’n fiets jarenlang meegaat. Ga daarom niet over één nacht ijs en laat je informeren door mensen die met je meedenken. Bij Brouwers Bike Store geven we altijd passend advies.”

Op dit moment kun je ook nog eens gebruik maken van een superleuke actie: bij aanschaf of lease van een E-bike krijg je tijdelijk een gratis servicepakket ter waarde van 180,00 euro cadeau!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Download de gratis handleiding

Beeld: Brouwers Bike Store

Om de keuze voor een passende E-bike gemakkelijker te maken schreven de professionals van Brouwers Bike Store een handleiding met alle zaken waar je op moet letten.
Je kunt ‘m hier gratis downloaden!

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brouwer Bike Store Nijmegen. Meer over Brouwer Bike Store Nijmegen ontdekken?

Brouwer Bike Store Nijmegen


Vandaag gesloten

Lentse Tuinstraat 13 a, Nijmegen

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.