Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

85 jaar wonen in Nijmegen: dit is er allemaal veranderd op de huizenmarkt

Aangeboden door Strijbosch Thunnissen Makelaars 17 juni 2019

Deze zomer bestaat Strijbosch Thunnissen Makelaars 85 jaar! Om dit te vieren blikken we terug met Sophie van Strijbosch Thunnissen Makelaars op 85 jaar wonen in Nijmegen. Dit is er allemaal veranderd op de huizenmarkt in Nijmegen.

Wij zijn benieuwd: wat is er in 85 jaar veranderd op het gebied van wonen?

“Tja, vroeger kocht je een huis vanaf 40.000 gulden. Tegenwoordig betaal je voor een klein appartementje minimaal 80.000 euro, en dat kan oplopen tot meer dan 2 miljoen euro. Qua veranderingen in woningen zijn we sinds de jaren ’70 meer gefocust op isoleren. We vinden het belangrijk dat we goede vloer-, gevel- en dakisolatie hebben. Ook vindt men duurzaamheid een stuk belangrijker. Je ziet steeds vaker dat zonnepanelen, een warmtepomp en dubbel glas echte pré’s zijn voor kopers. Ook zie je dat er steeds meer mensen huizen kopen buiten de stad, omdat het in de stad eigenlijk niet meer betaalbaar is.”

Woningen in Lent. Foto: Google Maps

Hoe is het in Nijmegen gesteld met de woningnood: Is dat echt zo erg als er wordt gezegd?

“Er is een groot tekort aan woningen in Nijmegen en omgeving. Enerzijds heeft het te maken met de samenstelling van gezinnen. De samenstelling is in de loop der jaren erg veranderd; mensen gaan sneller op zichzelf wonen en ook is er een groei in het aantal gescheiden mensen en gezinnen. Anderzijds is de doorloop van woningen een probleem. Er zijn nauwelijks appartementen of bungalows beschikbaar voor ouderen, waardoor ouderen blijven wonen in hun huidige gezinswoning. Het gevolg is dat gezinnen niet kunnen doorstromen naar grotere gezinswoningen. En hierdoor kunnen starters weer niet doorschuiven naar een kleine gezinswoning.”

Wie zijn Strijbosch Thunnissen Makelaars begonnen?

“Er waren vroeger twee kantoren: één kantoor van meneer Strijbosch en één kantoor van meneer Thunnissen. Het kantoor van meneer Strijbosch was voornamelijk gericht op de verkoop en verhuur van woningen, verzekeringen en winkelpanden voor particulieren. Het kantoor van meneer Thunnissen was meer gericht op het bouwkundig aspect van woningen. In 1934 zijn de kantoren samen gegaan en is Strijbosch Thunnissen Makelaars ontstaan.”

Het huidige team van Strijbosch Thunnissen. Foto: Strijbosch Thunnissen.

 Wat vind je het mooiste pand/project dat je ooit verkocht hebt?

“Harry van Loon, algemeen directeur van Strijbosch Thunnissen Makelaars, heeft veel mooie huizen verkocht en aangekocht in en rondom Nijmegen. Persoonlijk vindt hij de mooiste villa’s in de wijk Kwakkenberg, rondom Sterreschansweg en de statige herenhuizen en villa’s op stuwwal bij Beek-Ubbergen. Het meest recente en prachtige project waar Strijbosch Thunnissen Makelaars onlangs vele appartementen heeft verkocht is Estel Residence. Dit is de transformatie van kantoorpand (bekend als het Haskoning gebouw) naar luxe exclusieve appartementen gelegen bovenop de Nijmeegse stuwwal aan de Waal.”

Estel Residence. Foto: Strijbosch Thunnissen.

Tot slot: wat vind je het leukste aan je werk?

“Met mensen omgaan; er komen veel emoties kijken bij het kopen en verkopen van een woning. Bij Strijbosch Thunnissen Makelaars houden we altijd de persoonlijke wensen en behoeften van kopers en verkopers in de gaten. We begrijpen dat het kopen en verkopen van een huis een grote gebeurtenis is in je leven, en dat je daar passende ondersteuning bij kunt gebruiken. Bij Strijbosch Thunnissen Makelaars denken we zoveel mogelijk met je mee, zodat een huis kopen of verkopen een leuke en positieve ervaring wordt!”


Meer over Strijbosch Thunnissen Makelaars ontdekken?

Strijbosch Thunnissen Makelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:30

St. Canisiussingel, 22 , Nijmegen

Bekijk meer:makelaars

adv.