Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegs stel zou trouwen in juni: ‘Een bruiloft zonder dansende mensen zien we niet zitten.’

Door Sanna Schoonenberg 21 mei 2020

Marloes (34) en haar verloofde Frenck (36) hadden het helemaal uitgestippeld: op 6 juni zouden ze bij Slot Doddendael in Ewijk gaan trouwen. Maar die plannen zijn door het coronavirus van de baan. Ze doen telefonisch hun verhaal.

Het aanzoek

Het is alweer zo’n twee jaar geleden dat Frenck op één knie ging voor Marloes. Dat was niet zomaar een aanzoek. Marloes vertelt: ”Ik ging een weekje surfen in Marokko. Ik was niet helemaal lekker, dus Frenck heeft mij toen opgehaald op het vliegveld. De dag erna nam hij mij mee uiteten om te vieren dat ik weer terug was. In die tussentijd werd er van alles achter mijn rug om geregeld. Mijn schoonzusje had in ons huis een pad van rozenblaadjes en kaarsjes gemaakt. In eerste instantie lachte ik hem nog uit. Van buiten leek het namelijk alsof het licht in de gang nog aanstond. Toen ik de deur opende bleek dat niet zo te zijn. Op de slaapkamer lagen mijn favoriete biertjes en een ringdoosje op mij te wachten. Het doosje herkende ik van een reis naar Keulen met een vriendin. Ik grapte toen nog dat het een mooi doosje zou zijn om een huwelijksring in te stoppen. Die heeft ze toen stiekem meegenomen en aan Frenck gegeven.”

Prachtige trouwlocatie

Toen in februari 2020 alles tot in de puntjes geregeld was, bracht corona roet in het eten. Eind april hakten ze de onmogelijke knoop door, volgend jaar op 22 april gaan ze het nog een keer proberen. ”We zouden buiten trouwen bij Slot Doddendael in Ewijk. Een van de kasteelruimtes hadden we als feestzaal geboekt. De inspiratie voor de trouwversiering had ik allemaal van Pinterest afgehaald. Ik was zelfs al mijn wedding favors in elkaar aan het knutselen. Maar daar moet ik volgend jaar maar weer opnieuw aan beginnen. De snoepjes die in het geschenkje zaten zijn volgend jaar niet meer lekker, haha.”

Streep door de datum

Een streep door je eigen bruiloft zetten is voor niemand makkelijk. ”Je leeft maanden, soms wel jaren naar zo’n moment toe. We hoopten natuurlijk dat de bruiloft gewoon door kon gaan, maar hakten de knoop door om de bruiloft te verplaatsen toen de maatregelen bekend werden gemaakt. Een alternatieve datum uitzoeken viel heel erg tegen. De mensen die van maart tot en met mei zouden gaan trouwen, hadden natuurlijk ook een bruiloft die verzet moest worden.”

”In eerste instantie had 1 augustus onze voorkeur. We willen op een zaterdag trouwen, het liefst in de zomer. Doordat de maatregelen steeds strenger werden vonden we het toch wel risky. Om stress en onzekerheid te voorkomen hebben we onze bruiloft naar volgend jaar april verplaatst. Een bruiloft op 1,5 meter afstand zonder dansende mensen zien we niet echt zitten.”

Relativeren

”Het is wel heel erg zuur allemaal. Ik ben wel even een aantal dagen verdrietig geweest. Het moment waar je zo naartoe leeft kan niet doorgaan. Maar uiteindelijk besef je natuurlijk ook wel dat er vele ergere dingen zijn door het coronavirus. Gelukkig is alles omgezet naar onze nieuwe datum. De extra kosten zijn dus ook een meevaller.”

Ringen waren al gegraveerd

Door alle goede voorbereidingen was zelfs al de trouwdatum 6 juni gegraveerd in de ringen. ”Ons grote trouwfeest is verplaatst, maar we gaan alsnog op 6 juni voor de wet trouwen. In totaal mogen er 30 mensen bij zijn, inclusief personeel en Frenck en ik. We blijven deze dag dus zeker niet stilzitten. Ik trek iets leuks aan en doe mijn make-up mooi, zo kunnen we ons samenzijn nog steeds vieren voor een kleine groep mensen met voldoende afstand.”

Eilandhoppen in Griekenland

Ook de huwelijksreis wordt een jaartje opgeschoven. ”We zouden gaan eilandhoppen in Griekenland. Omdat we niet het risico wilden lopen dat de reis last minute niet door zou gaan, leek het ons verstandig om voor alle zekerheid de reis om te boeken naar mei volgend jaar. Enorm balen natuurlijk dat ook dit nog een jaar op zich moet wachten, daarom gaan we na 6 juni een paar daagjes op vakantie in eigen land: om toch even bij onze trouwdag stil te staan. We zijn in ieder geval heel erg blij met lieve vrienden en familie die ons hebben gesteund!”

Lees ook:

Nijmegenaar van de week is vlinderfanaat Willem: ‘Ik heb meer dan 1000 insecten’

Als echte Nijmegenaar had de 23-jarige Willem 8 jaar lang een seizoenskaart voor N.E.C., speelt hij ...

Nijmegenaar van de week is oprichtster Monique van Stichting Kinderdroomwens

De Nijmeegse Monique Hogenboom richtte Stichting Kinderdroomwens op. Een stichting die zich inzet vo...

Ben jij een echte Nijmegenaar? Doe de test!

We love Nijmegen! Maar zelfs wij weten niet alles van onze stad. Ben jij een echte Nijmegenaar? Je k...

adv.