Dit zijn ze dan: de superhelden van Nijmegen mét een kinderlintje

Door Janneke van Bergen 20 november 2017

Yes! Onze stad is weer 12 superhelden rijker. Op het stadhuis werden 20 november weer verschillende jonge Nijmegenaren blij gemaakt met een kinderlintje. Trots! 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Elly de Recht en Julia Krikels

kinderlintje Nijmegen
Elly en Julia.

Deze twee 8-jarige dames hebben een inzameldag gehouden voor de slachtoffers van orkaan Irma. Ze hebben daarvoor een spelletjesmiddag gehouden en brachten 133,25 euro bij elkaar. De samenwerking verliep prima want Elly en Julia zijn al sinds het kinderdagverblijf dikke vriendinnen. We kunnen nog meer verwachten van deze meiden want ze maken vaak samen plannen met als doel iets goeds te doen voor anderen.

Dit zijn onze wereldkampioenen!

Urban Academy Nijmegen
Onze wereldkampioenen!

Even voorstellen: dit zijn Chayenna, Sofie, Guusje, Angel en Laura. Deze dames hebben Nijmegen op de kaart gezet tijdens het WK hiphop in Schotland. Ze werden daar gewoon eerste! De meiden dansen bij Urban Academy Nijmegen. Tijdens de uitreiking van de lintjes deden ze ook nog een stukje van hun dans voor. Moet je echt een keer zien!

Sham Loul en Dayana Alsagheer

kinderlintje azc
Jochem van Gelder spreekt Dayana en Sham toe.

Sham en Dayana zijn zo jong als ze zijn gevlucht voor de oorlog in Syrië en wonen  nu in het AZC in Nijmegen. Een beetje beduusd komen de meisjes naar voren als presentator Jochem van Gelder hun namen noemt. Wat blijkt: beide dames helpen andere kinderen in het AZC met het leren van Nederlands. Zo zingt Dayana Nederlandse liedjes met andere kinderen. Met hun positieve instellingen zijn Sham en Dayana een voorbeeld voor velen, zo vindt de jury. 

Broer en zus ruimen op

kinderlintje Nijmegen
Malik en Lina Leene krijgen een kinderlintje voor hun inzet als wijkheld.

Malik en Lina uit Nijmegen zijn wijkhelden. Iedere dinsdagmiddag gaan zij de wijk in om zwerfafval op te ruimen. En als zij op een andere dag ergens rommel zien liggen ruimen ze dat ook op. Nijmegen is supertrots op deze broer en zus!

Een kinderlintje voor David

kinderlintje David
David Militonian (11) zet zich in voor de peuters van de St. Maartenskliniek.

Dit is de 11-jarige David Militonian. David heeft een opkikkerdag gehouden voor de peutertjes op de kinderrevalidatie van de St. Maartenskliniek. Daarvoor hield hij op zijn school NSV2 een minimarkt. Tijdens deze markt verkochten kinderen onder meer eigen gemaakte lekkernijen. Met het opgehaald geld, meer dan 200 euro, heeft David clowns gehuurd en cadeautjes gekocht voor de peuters. Zijn klas van de NSV2 kreeg tijdens de uitreiking ook nog een verdiend applaus.

 

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶