Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje verenigingen: 5 x vragen aan de Praeses van de christelijke NSN

Door Babs Bingen 23 augustus 2019

De introductie van de Radboud Universiteit is in volle gang! Dat betekent dat er héél wat nieuwe studenten naar Nijmegen komen om te ontdekken hoe leuk het studentenleven hier is. Sommige studenten zien het wel zitten om lid te worden van een studenten-, studie- of sportvereniging. Daarom spraken wij bestuursleden van verschillende Nijmeegse verenigingen voor studenten om meer over hen te weten te komen! Vandaag: Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators (NSN)!

Hoi, wij zijn indebuurt Nijmegen. Wie ben jij?
“Ik ben Nienke Freije, 21 jaar oud en heb net mijn bachelor Communicatiewetenschap aan de RU gehaald. Volgend jaar ga ik beginnen aan de master Development Management. Daarnaast ben ik tot eind augustus de Praeses van de Nijmeegse Studentenvereniging de Navigators (NSN). Dat is een hele leuke christelijke vereniging waarbij het geloof maar ook zeker veel gezelligheid centraal staan.

In mijn functie ben ik teamleider van mijn bestuur, ben ik het gezicht van de vereniging en leid ik de meeste vergaderingen. Verder heb ik afgelopen jaar een aantal activiteiten georganiseerd -in samenwerking met andere (bestuurs)leden- zoals een stilteweekend waarbij we in de stilte op zoek gingen naar God.”

Hoe ben je zelf bij NSN terecht gekomen?
“Mijn vader en broer zijn beiden lid geweest van de Navigators in Wageningen. NSN sprak mij aan omdat ik meer wilde leren over wie God is en welke plek Hij in mijn leven heeft. NSN geeft mij de mogelijkheid hierover in gesprek te gaan met andere studenten. Veel van hen zijn nu mijn vrienden. Daarnaast houd ik van gezelligheid. Het motto van NSN is ‘Bier en Bijbel’ dus wat dat betreft kan ik de combi van gezelligheid en het geloof hier goed vinden.”

Nienke en haar bestuursleden. (Foto: NSN)

Kun je iets meer over NSN vertellen?
“We hebben ongeveer 180 leden die opgedeeld zijn in 9 disputen. Elk dispuut bestaat uit ongeveer 20 leden. Deze zijn weer opgedeeld in kringen, bestaande uit ongeveer 5 leden per kring. Een kring komt ongeveer om de week op woensdag bij elkaar en houdt met elkaar een Bijbelstudie. Ook organiseren we als vereniging 5 keer per jaar een viering waarbij we een christelijke spreker uitnodigen. Daarnaast geven we ons geloof een rol in activiteiten. Voor een Algemene Leden Vergadering beginnen we met een gebed.

Elke woensdagavond hebben we verenigingsavond. De disputen eten dan samen en doen dan verschillende activiteiten. Vanaf half 11 hebben we een borrel met de hele vereniging in ons mooie pand, de villa van Schaeck!”

Wat is de charme van het lid zijn?
“De combinatie van het gezellige studentenleven met een biertje in de hand en de mogelijkheid om God  (beter) te leren kennen en dat te doen met vrienden. NSN heeft als doel: ‘Jezus kennen en Hem bekend maken’. We willen dus aan de ene kant zelf op zoek gaan naar wie Hij voor ons is en welke rol Hij in ons leven heeft. Daarnaast proberen we  dat over te brengen aan bijvoorbeeld onze studievrienden of huisgenoten.”

Is ieder lid eigenlijk gelovig?
“Niet ieder lid van NSN is gelovig. Je bent juist ook van harte welkom als je niet gelovig bent! We vinden het superleuk en interessant om het gesprek met elkaar aan te gaan en gewoon een leuke tijd met elkaar te hebben. We leven als vereniging wel bepaalde waarden en normen na. Dat we bijvoorbeeld op een liefdevolle manier op elkaar letten en elkaar helpen waar nodig.”

(Foto: NSN)

Lees ook:

Oproep! Wie zijn de beste thuiskappers van Nijmegen?

Sommige mensen zweren er bij: je lekker thuis laten knippen door de kapper. Heel handig als je bijvo...
zwembaden in Nijmegen

Zwemmen duur? Dit betaal je in Nijmegen voor waterpret

Vervelend nieuws voor waterratten buiten Nijmegen: een dagje zwemmen kost je redelijk wat geld. Dat ...

Gelukkig hebben we de foto’s nog: zo zag de intro van de RU er vroeger uit

Wie oh wie liep er ook in 2003 (of ergens rond dat jaar) als kersverse student door Nijmegen? Voor j...

adv.