Nienke van FollowFox: ‘Niet alleen voor toeristen maar juist ook voor locals’

(Foto: Marlous Boning)

Nienke Meijs begon vijf jaar geleden haar eigen hotspot kaart: FollowFox. Verborgen pareltjes, ultieme tips en go-to plekjes. Niet alleen voor toeristen maar juist ook voor locals. ”Toen mijn vrienden die al jaren in Nijmegen woonde aantekeningen maakten van mijn hotspotlijstje kreeg ik een idee. Het begin van FollowFox: een old school kaart die mensen wegwijs maakt in onze bruisende stad!”

Nienke is van huis uit journalist, werkt als docent Communications, PR & Branding aan de HAN International School of Business, zit in de adviesraad van museum De Bastei, is freelance content creator en heeft haar handen vol aan FollowFox. Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Samen met haar zes redactieleden zetten ze Nijmegen in een positief daglicht. Ondanks haar drukke schema is Nienke echt een gezelligheidsdier. Ze vindt het dan ook heerlijk om in de avonden neer te strijken bij één van haar favoriete hotspots.

Het begin

Nienke verhuisde vanwege haar nieuwe baan naar Nijmegen. ”Ik had een lijstje met allemaal leuke plekjes in Nijmegen. Mijn vrienden vroegen altijd naar mijn favoriete lunchplekken en borreltentjes, terwijl zij al allemaal veel langer in Nijmegen woonden dan ik. Toen ik mijn idee serieus ging uitwerken kwam ik één van mijn huidige vormgevers tegen op weg naar het station. Ook zij was meteen enthousiast! Sindsdien werk ik al vijf jaar samen met de meiden van StudioBont. Zij houden zich bezig met de vormgeving van FollowFox.”

De naam

Bij een geweldig idee hoort ook een toffe bedrijfsnaam. ”Het bedenken van een pakkende naam die de lading dekt bleek niet makkelijk. Alle ondernemers die dit lezen weten waarschijnlijk waar ik het over heb, want er gaat stiekem meer tijd in zitten dan je denkt. Vroeger werd ik wel eens ‘de vos’ genoemd, vanwege mijn rode haren. Toen ik dit vertelde tijdens het brainstormen met StudioBont, kreeg een van de vormgevers een geniale ingeving: FollowFox. Follow me, de fox, naar alle leuke plekjes in Nijmegen!”

Uitbreiden

FollowFox is tegenwoordig niet alleen een begrip in Nijmegen. Sinds 2018 is de kaart ook in Arnhem te verkrijgen. Maar daar blijft het niet bij. ”We zijn inmiddels ook al bezig met twee nieuwe steden. Mensen zien na een bezoek aan Arnhem of Nijmegen de kaart voorbij komen en vinden de plattegrond ook een tof concept voor hun eigen stad.”

Ondernemers in beeld brengen

”Ik schets graag een totaal plaatje van de stad: van lekker wijnen en eten tot het uitlichten van fijne culturele broeiplaatsen, mooie yoga studio’s en heerlijke wandelroutes in de Ooij. FollowFox is een combinatie van off- en online content. Via de website en sociale media tippen we (weekend)nieuwtjes en offline zetten we de leukste hotspots letterlijk op de kaart. Deze is verkrijgbaar bij een heleboel zaken kris kras door de stad en is gratis mee te nemen. FollowFox is verzonnen om lokale ondernemers op een mooie manier samen in beeld te brengen en de toerist én local uit te dagen om deze te gaan ontdekken. Het is dus een win-winsituatie voor zowel ondernemers als de stad!”

Nieuwe kaart

Nienke kijkt er ieder jaar weer naar uit om haar nieuwe kaart uit te brengen. ”Voor elke kaart-editie vragen we een andere illustrator om de FollowFox cover onder handen te nemen. Daarnaast verheug ik mij er elk jaar weer op om met het proces en de productie van de kaart aan de slag te gaan. Vooral het ontdekken en testen van nieuwe spots blijft by far een favoriete activiteit.” Achter de schermen is team FollowFox druk bezig met een nieuwe look & feel, want FollowFox bestaat dit jaar vijf jaar en dat moet gevierd worden!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Nijmegenaar van de Week

Ga naar “Studenten gaan kaal voor goede doel: ‘Met Snapchatfilters gekeken of het stond’”

Studenten gaan kaal voor goede doel: ‘Met Snapchatfilters gekeken of het stond’

Ga naar “Nijmeegse Rob (20) is kunstenaar in Florence: ‘Sinds mijn studie zie ik schoonheid in alles’”

Nijmeegse Rob (20) is kunstenaar in Florence: ‘Sinds mijn studie zie ik schoonheid in alles’

Ga naar “Geneeskundestudent Coen heeft stichting over mentale gezondheid: ‘Ontstaan uit eigen ervaring’”

Geneeskundestudent Coen heeft stichting over mentale gezondheid: ‘Ontstaan uit eigen ervaring’

Stichting Open Boek

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99”

WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb