Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjolein en Adriënne beheren Facebookgroep Thuisbezorgd Nijmegen: ‘Het geeft voldoening’

Door Babs Bingen 30 juni 2020

Om een leuke Nijmeegse horecazaak te vinden die sinds de coronacrisis afhaal- en bezorgdiensten aanbiedt, kun je natuurlijk op indebuurt kijken. Maar grote kans dat jij de afgelopen maanden ook de Facebookgroep Thuisbezorgd Nijmegen in de gaten hield! Marjolein Kok (39) en Adriënne Kortland (28) zijn de gezichten achter deze groep met inmiddels bijna 10.000 leden.

Velen van ons kunnen het zich vast nog goed herinneren: de aankondiging van premier Rutte dat de horeca op slot ging. Hartstikke nodig om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hoewel het een grote klap was voor veel ondernemers, werd er niet bij de pakken neer gezeten. In een mum van tijd werden tal van creatieve alternatieven gestart om toch met gasten in contact te blijven: online pubquizen, bierproeverijen en natuurlijk al die nieuwe afhaal- en bezorgdiensten: inmiddels weten we niet beter.

Hart voor de horeca

Marjolein, in het dagelijks leven onder andere werkzaam als fotograaf in de horeca wilde iets voor de Nijmeegse ondernemers doen. Marjolein: “Zoals bij veel mensen, stonden de werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf ook tijdelijk stil. Vanuit mijn hart voor de horeca wilde ik iets doen voor de ondernemers. Hoe handig is het zijn als er één plek is waar je alle afhaal- en bezorgdiensten in Nijmegen vindt, dacht ik. Al brainstormende met mijn zakenpartner Suzan van Heck ontstond het idee voor een Facebookgroep. Suzan maakte er eentje voor de gemeente Maas en Waal, ik één voor de omgeving van Nijmegen.”

Van wirwar naar structuur

Adriënne kwam, los van Marjolein, op eenzelfde idee en stuitte bij haar research op de groep van Marjolein. Adriënne: “We kenden elkaar niet, maar raakten in gesprek. Ik ben Marjolein gaan helpen. Inmiddels waren er zo veel horecazaken waar je eten kon bestellen: het was een wirwar aan informatie. We zijn toen een lijst gaan bijhouden waarop álle horecazaken in de regio stonden die iets met afhalen en bezorgen deden. Die deelden we in de Facebookgroep.”

Zelf research doen

Anders dan allerlei websites waar ondernemers hun afhaal- en bezorgdiensten op konden promoten, hielden (en houden) Marjolein en Adriënne zelf bij wat elke horecazaak deed (en doet). Adriënne: “Ik denk dat onze kracht is. We deden en doen nog steeds zelf alle research. Het is een voor-en-door-Nijmegenaren principe.”

Bijna 10.000 leden

Inmiddels is er een heuse community ontstaan van bijna 10.000 horecaliefhebbers uit onze regio. Ondernemers hebben er de ruimte om updates te posten over menu’s, aanbiedingen of andere services en leden geven elkaar tips. Marjolein en Adriënne regelen alles aan de achterkant. Ze zorgen ervoor dat de lijst up to date blijft, onderhouden contact met ondernemers en zorgen ervoor dat leden zich aan de regels houden. Marjolein: “Reclame van buitenaf is niet toegestaan. Er mogen echt alleen berichten gedeeld worden die direct te maken hebben met de Nijmeegse horeca. Gelukkig houdt iedereen zich netjes aan de regels en is de sfeer in de groep goed.”

Voldoening

Inmiddels is de groep zo groot, dat Marjolein en Adriënne er een flinke dagtaak aan hebben om de groep bij te houden, leuke nieuwtjes over horeca te delen en al het contact te onderhouden. Marjolein: “Dat de groep zo groot is geworden, geeft veel voldoening. We hebben allebei nu wel erg veel schermtijd, maar dat is het waard.” Adriënne: “Iedere vrije minuut die ik heb, zit ik op mijn telefoon om de groep te beheren. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Nu de groep zo groot is geworden, zoeken we allebei nog naar een balans.”

Trots

“We willen ondernemers nog steeds de ruimte bieden om berichtjes te plaatsen, maar gaan zelf wat rustiger aan doen met het delen van updates.” Marjolein: “Ik ben trots op het succes van de Facebookgroep! Een domeinnaam voor een website heb ik wel, maar we houden het nu bij de groep. Het werkt gewoon heel goed zo.”

De lijst met alle afhaal- en bezorgdiensten in Nijmegen, gemaakt door Marjolein en Adriënne vind je hier.

Lees ook:

Julie is het gezicht achter de balkondisco’s aan de Handelskade: ‘Iedereen was enthousiast’

Een lekker avondje stappen met vrienden moeten we al enige tijd missen. Aan het begin van de corona-...
lange Nijmegenaren

Deze Nijmegenaren zijn extreem lang: ‘Ik lig altijd diagonaal in bed’

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Deze dag is ook omgedoopt tot Nationale Dag van de La...

Dakloos zijn in Nijmegen: in deze aangrijpende video vertelt Ben hoe dat is

Filmmaker Danny Vermeulen maakte voor de Stichting United for all een reeks portretten van Nijmegena...

adv.