Lottie Mae Jones heeft een boodschap: omarm wie je bent!

Lottie Mae Jones
Lottie Mae Jones. Foto: Nienke Vos

Lottie Mae Jones is plussize model, pedagoog, zangeres, stylist, soms actrice en vooral gewoon mens. “Ik heb geleerd om mijn authenticiteit te omarmen en helemaal te accepteren wie ik ben.” vertelt ze. 

Lottie woont samen met haar hondje Rembrandt in een gezellig huisje in de Wolfskuil. Ze vindt het bijzonder wat er allemaal op haar pad komt. Zo heeft ze sinds kort een vaste rol bij het televisieprogramma Koffietijd op RTL4. “Als er items zijn die gaan over Nijmegen, styling, make-up, plussize of andere onderwerpen waar ik iets mee te maken heb, kom ik naar Koffietijd om erover mee te praten.”

Alle creativiteit van Lottie Mae Jones in Like A Lot

Lottie is eigenlijk pedagoog. Na haar werk in de psychiatrie en als docent op de HAN begon ze een eigen praktijk. Lottie heeft een creatieve inborst en zo kwam het dat het na een tijdje begon toch kriebelen. “Ik heb altijd gedacht dat alle dingen die ik leuk vind eigenlijk in één bedrijf zouden moeten. Maar ik was ook bang dat dat als een tang op een varken zou slaan, haha. Als plussize model, visagiste styliste en zangeres kon ik mijn creativiteit wel kwijt, maar ik wilde het vangen in één bedrijf. Uiteindelijk richtte ik het bedrijf Like a Lot op, waarin ik alles combineer. Ik richtte ook een Facebookpagina op met dezelfde naam. Het is een pagina waar ik mijn eigen stijl kwijt kan. De naam van de pagina duidt op mijn naam Lottie, op ‘a lot of woman’ vanwege mijn plussize modellenwerk en op ‘likes’ vanwege alle vlogs en berichten.” Lottie heeft ook nog steeds een eigen praktijk waar ze mensen coacht op het gebied van zelfacceptatie.

Lottie Mae Jones
Lottie met haar hond Rembrandt. Foto: Maaike van Esch Fotografie

Mensen kunnen er niet altijd iets aan doen

Als zangeres, coach en plussize model timmert Lottie Mae Jones op dit moment hard aan weg. Toch is er nog iets waar ze zich graag voor in zou willen zetten. “Ik zat laatst het RTL4 programma De jongens tegen de meisjes te kijken. Daar werd de vraag gesteld ‘Met wie gaan mannen liever naar bed, een bodybuildster of een dikke vrouw?’. Ik vind dat dus eigenlijk gewoon discriminatie. Denk maar eens na, als er in plaats van ‘dikke’ bijvoorbeeld ‘invalide’ of ‘getinte’ vrouw was gezegd, dan had iedereen er aanstoot aan genomen.”

Lottie vindt dat er te makkelijk vanuit wordt gegaan dat mensen iets aan hun situatie kunnen doen. “Ik hoor vaak om me heen dat mensen die kampen met overgewicht te weinig sporten, lui zijn of teveel eten. Dat is zo’n makkelijk vooroordeel. Het kan iemands eigen keuze zijn, of iemand is bijvoorbeeld ziek. Ik hou van zelfspot, ik maak ook grapjes over mijn dikke kont. Als je van elke opmerking op televisie krom onder de bank gaat liggen moet je aan jezelf werken vind ik. Maar ik vind ook dat er grenzen zijn. Je moet voorzichtig omgaan met mensen, sommigen hebben gewoon iets wat je niet ziet. Mensen met rondingen worden allemaal over één kwam geschoren en die hokjesgeest vind ik niet oké.”

 

Lottie Mae Jones
Lottie Mae Jones

Omarmen van je identiteit

Waar Lottie Mae Jones in haar pubertijd nog wel eens worstelde met haar rondingen, heeft ze zichzelf nu volledig omarmd. “Mijn rondingen hebben mij identiteit gegeven. Ik hoorde vroeger geregeld dat ik goed kon zingen en zangeres zou kunnen worden als ik dunner zou zijn. Hetzelfde zeiden ze over modellenwerk. Het leuke is, ik doe nu al die dingen en ik ben niet dunner! Als je de kracht van je eigen authenticiteit omarmt en durft te staan voor wie je bent, dan straal je dat ook uit. Soms zie ik mezelf terug in een vlog en denk ik ‘zeg ik dat echt’, haha, maar dat is wél wie ik ben. Als mensen je echte ‘ik’ zien, zien ze niet je rondingen of je scheve neus, maar jou zelf. Neem Ryanne van Dorst, iedereen omarmt haar. Ze is misschien niet het prototype vrouw maar wordt wel omarmd, júist omdat ze zo zichzelf is. Ik geloof dat mensen daarom ook mijn vlog zo leuk vinden, omdat ik daar gewoon mijn gekke zelf ben.”

Meer in deze categorie

Nijmegenaar van de Week

Ga naar “Achmed is hoofd schoonmaak bij Drift: ‘Mijn team logeert voor het festival bij mij’”

Achmed is hoofd schoonmaak bij Drift: ‘Mijn team logeert voor het festival bij mij’

drift om te dansen
Ga naar “Nancy werkt op een stembureau: ‘Stemmen is voor iedereen, ook mensen met een beperking’”

Nancy werkt op een stembureau: ‘Stemmen is voor iedereen, ook mensen met een beperking’

Ga naar “Nijmeegs begrip Panaché sluit na 51 jaar deuren”

Nijmeegs begrip Panaché sluit na 51 jaar deuren

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Nomad wandelkleding van € 59,99 voor € 29,99”

Alle Nomad wandelkleding van € 59,99 voor € 29,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond”

De Wolfsberg Live: Danny Vera, 10cc & Sven Hammond

 • De Wolfsberg
 • 29 april 2023

Topper

Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • Van 10 mei t/m 10 sep
Ga naar “Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC”

Zomerconcert – Nijmeegs Studentenorkest CMC

 • 8 juni 2023
2-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-287812-20221213-Nijmeegs-Studentenorkest-CMC-De-Notenkraker-28781
Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Record Store DayRecord Store Day