Leroy en Desi zijn camperreizigers: ‘Mopshond Buddha gaat overal mee naartoe’

(Eigen foto)

Velen dromen ervan: de wereld over reizen met een eigen camper. Wanneer je maar wil naar adembenemende plekken rijden, er kunnen slapen én wakker worden. Plekken waar niemand is of vaak komt. De Nijmeegse Desi en Leroy hebben die vrijheid. De belangrijkste reden voor hen om een camper te kopen? “Nu kan ons mopshondje Buddha ook mee!”

Want dát was tijdens andere verre reizen nog niet mogelijk. Desi: “Een paar jaar geleden gingen voor het eerst backpacken door Azië. We werden direct verliefd op het reizen. Toen we later een tocht van 6 maanden gingen maken, moesten we Buddha dus onderbrengen. Dat doen we liever niet. Zij hoort bij ons!”

‘Europa is zo mooi!’

Stoppen met reizen was geen optie. Dus dan maar op zoek naar een oplossing. Desi: “Zo is het idee van een campertrip ontstaan. Ik heb vroeger ook veel gekampeerd, Leroy niet. Gelukkig sloeg het ook bij hem meteen aan. We zijn al vrij snel vijf maanden door Europa gaan touren. We zijn in landen als Duitsland, Slovenië, Kroaitë, Italië, Spanje en Portugal geweest. Sardinië en Kroatië waren ultieme hoogtepunten. Europa heeft zo veel te bieden en is zó mooi.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Eigen foto)

Pech op dag één

Die grote rondreis had echter wel een wat lastige start. Het stel had nog geen zes uur gereden of ze moesten alweer van de weg af. Een lek bij de remschijven. Omdat het op dat moment hoogseizoen was, zaten ze de eerste negen dagen (!) van hun vijf-maanden-durende-roadtrip vast. Het leek de garage niet eerder te lukken om de bus te repareren. Desi: “We waren echt bang dat we niet meer uit die plaats weg konden. We hebben nog gedacht ‘laat maar zitten met die reis’. Toen we eenmaal weer reden, heeft het even geduurd voor we het vertrouwen in de bus weer terug hadden. Daarna hebben we gelukkig nooit meer zulke pech gehad.”

Buddha in de rugzak

Het werd een prachtreis. Hond Buddha kon overal mee naartoe. Desi: “Niet dat Buddha zo actief is. Ik bedoel, wie kent er een actieve mopshond? Dus we hebben een speciale rugzak zodat ze overal mee naartoe kan. Ze vindt het geweldig.” De mooiste bestemming vonden Leroy en Desi Sardinië. “Dat is net Azië. De is hartstikke helder en de stranden wit. Met bus kun je makkelijk overal stoppen en kan je dus wakker worden op een privéstrand.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Eigen foto)

Jaloers op campers met voorzieningen

Wildkamperen kon tijdens die reis echter nog niet zo gemakkelijk. Desi: “Onze toenmalige bus had maar weinig voorzieningen. Dan konden we wel jaloers worden op andere campers, die wél een toilet of buitendouche hadden. We hebben daarom een nieuwe bus gekocht. Die gaan we eerst opknappen, ook heel leuk om te doen. Met hulp van handige vrienden en familie bouwen we er een kleine toilette in, een nieuw bed en een zonnepaneel op het dak. Door de stroom die de zonnepaneel opwekt, kunnen we straks ook overal waar we willen blijven werken. Leroy is front end developer en ik ben online marketeer. Als freelancers kunnen we ons werk mee op reis nemen.”

Vertrekken en stoppen wanneer je wil

Dat maakt het stel zo ook zo vrij. En juist die vrijheid, is volgens Leroy en Desi de charme van het campertrippen: “Je kunt vertrekken en stoppen wanneer je maar wil. Vooruit plannen doen we nooit, we bekijken per dag waar we zin in hebben. Tijdens onze eerste reis startten we in het hoogseizoen, dan is spontaan een campingplek vinden een drama. Dat doen we dus niet meer, haha.”

De volgende reis die bij Leroy en Desi op de planning staat, is een lange trip door Portugal. Wegens de uitbraak van het coronavirus wordt die reis nog even uitgesteld, maar zodra het weer veilig is, vertrekt het drietal weer. En dan niet voordat de remmen goed nagekeken zijn.

Meer weten over Desi en Leroy? Check dan de reisblog van Desi: Foedsie. Op deze blog delen ze reiservaringen, hotspots (ook gewoon in Nederland), klusverhalen over de camper en mooi beeldmateriaal van bestemmingen over de hele wereld. 

Lees meer:

Meer in deze categorie

Nijmegenaar van de Week

Ga naar “Nijmeegse Rob (20) is kunstenaar in Florence: ‘Sinds mijn studie zie ik schoonheid in alles’”

Nijmeegse Rob (20) is kunstenaar in Florence: ‘Sinds mijn studie zie ik schoonheid in alles’

Ga naar “Geneeskundestudent Coen heeft stichting over mentale gezondheid: ‘Ontstaan uit eigen ervaring’”

Geneeskundestudent Coen heeft stichting over mentale gezondheid: ‘Ontstaan uit eigen ervaring’

Stichting Open Boek
Ga naar “Nijmeegse vrijwilliger Hailey (12) genomineerd voor KRO-NCRV award”

Nijmeegse vrijwilliger Hailey (12) genomineerd voor KRO-NCRV award

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99”

WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb