Advertentie wordt geladen…

Geen knalfuif dit jaar: 5 x zo ervaren Nijmeegse jarigen nu hun verjaardag

Hieperdepiep hoera, fijne verjaardag! Of misschien toch niet. Als je in deze bijzondere periode vol maatregelen jarig bent, ziet je verjaardag er waarschijnlijk net even anders uit dan je had gehoopt. Je moet zelf de slingers ophangen, bezoek moet via het raam en een vet feestje moet je doorschuiven naar een ander moment. Maar wat vinden jarigen Nijmegenaren hier eigenlijk van? Wij spraken een aantal jarige jobjes. 

Advertentie wordt geladen…

Advertentie wordt geladen…

Kim

Kim is 30 maart 27 jaar geworden. ”Leuk is natuurlijk anders, het is een hele rare verjaardag omdat ik normaal gesproken mijn verjaardag altijd uitgebreid vier. Zowel in Nijmegen als in Prinsenbeek waar ik vandaan kom. Maar ik heb er het beste van gemaakt en ga het zeker driedubbel inhalen wanneer dat weer mag!”

Gelukkig wist hij er zelf een leuk feestje van te maken. ”Ik had een taart gemaakt voor mezelf en mijn huisgenoten. Ook had ik expres mezelf aangekleed zoals ik normaal ook zou doen op mijn verjaardag. Daarnaast heb ik online met een collegaatje een mini kinderfeestje gehouden (ze werd met volle buik thuisgebracht maar moest wel zelf het eten verzorgen, haha). Uiteindelijk heb ik in de avond pizza gegeten van pizzabakkers en nog lekker geborreld met wijn en speciaalbier. Mijn motto was: alleen maar lekkere dingen eten en drinken de hele dag, dan wordt je verjaardag vanzelf leuk.”

(Foto: eigen foto)

Sjaak

Ook voor Sjaak is het heel dubbel. Hij wordt 4 april 32 jaar. ”Normaal is een verjaardag leuk en feestelijk. Nu besef ik mij ineens dat het niet vanzelfsprekend is dat je elk jaar weer je verjaardag goed kan vieren. Het is een oneerlijke strijd. Mensen vechten voor hun leven tegen een virus waar we (nog) niets aan kunnen doen. Mijn verjaardag is op zo’n moment totaal niet belangrijk.”

“Ik werk als jurist en spreek dagelijks met ondernemers. De situatie is schrijnend. Ondernemers die van de ene op de andere dag geen omzet meer draaien, zzp’ers die acuut in de problemen raken en zorgmedewerkers die onder enorme druk hun werk moeten uitvoeren. Mijn verjaardag is dan the least of my concerns. Normaal geef ik een aardig feestje voor familie en vrienden. Dit keer niet, maar dat haal ik later wel in. Waarschijnlijk zit ik zaterdag lonely op de bank met een stukje taart en whiskey, maar dat is dan niet anders.”

(Foto: eigen foto)

Lennert

Ook Lennert is pas jarig geweest. hij is 22 maart 24 geworden. Een doorsnee verjaardag was het zeker niet. ” Het voelt vooral heel raar om in deze tijd jarig te zijn. Ik heb op mijn verjaardag mijn familie en vrienden niet gezien terwijl je die normaal juist om je heen wil hebben, maar het is natuurlijk niet anders. Gelukkig was mijn vriend de hele dag bij me!”

Geen feestje, maar wat doe je dan? ”Het hoogtepunt van mijn verjaardag was het moment dat de bel ging omdat de sushi die we besteld hadden gearriveerd was, haha. Verder heb ik een kleine wandeling met mijn vriend gemaakt en aan mijn scriptie gewerkt (heel leuk, uhum).”

Helaas kon het feestje dat op de planning stond ook niet door gaan. ”Ik was van plan om 27 maart met al mijn vrienden naar een feestje in Doornroosje te gaan, maar dat was helaas ook geen optie meer. Wel hebben we die dag een pubquiz via Skype gedaan, wat ook heel leuk was!”

(Foto: eigen foto)

Daan

Daan was jarig op 16 maart en is 30 jaar geworden. ”Donderdag 12 maart zag ik het allemaal ineens in duigen vallen. Ik had een vakantie met mijn vrouw en kind gepland naar Poznan in Polen om het te vieren. Mijn vrouw werkt als tandarts en mocht niet meer naar het buitenland. Ineens ben je niet meer bezig met je verjaardag, maar met alles annuleren en geld terug krijgen. Daarnaast kregen we al vrij snel te horen dat de Poolse grenzen dicht gingen. Toen werd alles vrij definitief. Ik ben tijdens mijn verjaardag maar thuis aan de slag gegaan met werk. Behalve cadeautjes van mijn vrouw en kind heb ik er dus eigenlijk geen aandacht meer aan besteed. Wat dus iets heel feestelijks moest gaan worden is uiteindelijk een beetje aan mij voorbij gegaan. Er zijn ergere zaken, maar achteraf gezien vind ik het wel erg jammer.”

(Foto: eigen foto)

Max

Ook Max vond het heel apart om in deze periode jarig te zijn. Hij is 29 maart 22 jaar geworden. ”Het voelde eigenlijk als een normale zondag die je niet extra kon opfleuren met een etentje buiten de deur of een andere leuke activiteit. Ik kon helaas ook niet gaan voetballen, dat ik misschien nog wel het meeste mis. Uiteindelijk heb ik het gevierd met m’n ouders en broertje. We hebben oude dvd’s gekeken, ik heb cadeautjes uitgepakt, we zijn gaan gourmetten en daarna heb ik nog een film gekeken.”

“De avond ervoor heb ik via Skype en met twee vrienden bij mij thuis (op anderhalve meter afstand) mijn verjaardag gevierd. Dat was ook heel apart. Eigenlijk had ik een volle planning voor mijn verjaardag. Maar dat pakte helaas anders uit dan gehoopt. Om het samen te vatten: niet een verjaardag die de boeken in gaat als ‘de beste knalfuif aller tijden’. Verre van!”

Jarig tijdens corona
(Foto: eigen foto)

Lees ook:

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Angela is boa in Nijmegen: ‘Het werk heeft onterecht een slecht imago’”

Angela is boa in Nijmegen: ‘Het werk heeft onterecht een slecht imago’

Ga naar “Versoepelingen in de horeca: dit moet je als Nijmegenaar erover weten”

Versoepelingen in de horeca: dit moet je als Nijmegenaar erover weten

Ga naar “Mogelijke versoepelingen per 5 juni: ‘Een hele belangrijke stap voorwaarts’”

Mogelijke versoepelingen per 5 juni: ‘Een hele belangrijke stap voorwaarts’

In onze gids

Ga naar “Sundara – De Groene Slijter”

Sundara – De Groene Slijter

 • Groenestraat 4
 • Slijterijen

Nu geopend

Ga naar “De Lunch Expert”

De Lunch Expert

 • Mortelweg 10
 • Lunch
 • Gesloten
lunchen

Nu gesloten

Ga naar “Strandbar Stek”

Strandbar Stek

 • Winselingseweg 14
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
strandbar stek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Betaal alleen de uren die je werkt met Office by the Day”

Betaal alleen de uren die je werkt met Office by the Day

 • Bedrijvencentrum Groenestraat
 • Geldig t/m 31 augustus 2021
werken

Topper

Ga naar “Birkenstock slippers € 42,99”

Birkenstock slippers € 42,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Bekijk de 100 meest populaire gordijnen gratis gemaakt, vanaf € 8,00”

Bekijk de 100 meest populaire gordijnen gratis gemaakt, vanaf € 8,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021
Ga naar “Titan reiskoffer/tas € 19,99”

Titan reiskoffer/tas € 19,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 september 2021
Ga naar “Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99”

Satisfyer van € 49,95 voor € 24,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Financieel administratief medewerker”

Financieel administratief medewerker

 • Joalpe International BV
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Zelfstandig werkend kok”

Zelfstandig werkend kok

 • Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Horecamedewerker”

Horecamedewerker

 • Golfbaan Het Rijk van Nijmegen
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker onkruid”

Medewerker onkruid

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Souschef Banqueting m/v”

Souschef Banqueting m/v

 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Fulltime/Parttime

Topper