Isabelle is top skiër én influencer: ‘Ik sta liever in de halfpipe dan in de club’

Door Babs Bingen 26 maart 2019

De Nijmeegse Isabelle Hanssen (24) heeft een heel gaaf beroep: ze is professioneel freestyle skiër op het onderdeel halfpipeZe reist hiervoor de hele wereld over voor training en wedstrijden. Maar Isabelle doet nog meer: ze deelt alles uit haar sporters-bestaan op haar eigen Instagramaccount. Daar heeft ze ruim 97.000 (!) volgers.

Isabelle vertelt: “Ik ben op relatief late leeftijd verliefd geworden op het freestyle skiën. Toen ik 15 was, ging ik een opleiding tot skileraar volgen. Later ging ik zo’n 3 à 4 keer met het openbaar vervoer naar Snowworld om maar te kunnen skiën. Ik nam het meteen heel serieus, maar had er niet over nagedacht het een echte carrière kon worden. Toen ik begon met halfpipe skiën en alles steeds serieuzer werd, ben ik terecht gekomen in de topsport. Op mijn 19e deed ik voor het eerst mee aan bekerwedstrijden in World Cups. Vanaf toen draait alles in mijn leven om het skiën.”

Influencer

Als je Isabelle opzoekt op Instagram, kom je op de pagina van een ware sport-influencer. Mooie foto’s van spannende trucs en hippe wintersportmode. Isabelle heeft inmiddels 97.000 volgers: een flinke achterban dus. “Ik vind het leuk om mijn motivatie en liefde voor de sport ook met anderen te delen, daarom ben ik begonnen met social media. In het begin zag ik het als een manier om aan anderen te laten zien hoe het leven van een professioneel skiër eruit ziet en als manier om met anderen in contact te komen.”

(Foto: Halux Visions)

Meer mogelijkheden

Toch bleek dat ze er nog meer aan kon hebben: “Ik ben het echt serieus gaan nemen toen ik doorkreeg wat voor mogelijkheden je ermee kan creëren. Er is in Nederland helaas geen ondersteuning voor mijn sport, dit betekent dat ik alles zelf moet financieren. De zichtbaarheid op sociale media geeft mij de kans om mijn bereik te vergroten en mijn sponsors beter te kunnen promoten. Je bent als atleet simpelweg interessanter voor een merk als je een groot online bereik hebt. Daarnaast vind ik het erg fijn om mijn eigen marketing in handen te hebben, zodat ik echt kan laten zien wie ik ben.”

Top 20 van de wereld

Isabelle heeft meerdere jaren meegedaan met de top 20 van de wereld. Zo werd ze negende in een Grand Prix voor skiërs. Ook mocht ze meedoen aan de Dew Tour in Amerika. Dat is één van de grootste wedstrijden in de actiesport en je mag alleen deelnemen als je daarvoor wordt uitgenodigd. Naast de Olympische Spelen en X-Games is het één van de grootste wedstrijden waar je aan kan deelnemen. 

(Foto: Halux Visions)

Veel trainen en goed eten

Die prestaties komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Isabelle is fanatiek: ze staat als ze in het buitenland is gemiddeld vijf à zes dagen per week in de halfpipe om te trainen. En alsof dat niet genoeg is, staat ze dan ook nog eens zo’n vijf keer per week in de sportschool. Ook let ze op haar voeding: ze volgt een zogenaamd low carb dieet. Daarbij eet je producten die heel natuurlijk zijn en haal je je energie voornamelijk uit eiwitten, groenten en goede vetten.

Liever in de halfpipe dan in de club

Isabelle reist de hele wereld over. Gemiddeld is ze maar liefst 7 tot 8 maanden per jaar ver weg van haar thuis: Nijmegen. Isabelle: “Ik houd ontzettend veel van reizen. Maar het is soms ook wel erg fijn om thuis te komen. Mijn familie mis ik wel, maar verder mis ik thuis niet echt. Ik heb veel vrienden binnen de topsport, het ski- en snowboardwereldje is erg klein. Als ik zou willen is er in dat wereldje ook altijd overal wel een feestje te vinden, maar daar heb ik niet veel behoefte aan. Ik sta liever om 9 uur ’s ochtends in de stralende zon bij de halfpipe.”

‘Mijn droom is meedoen aan de Olympische Winterspelen’

Isabelle is vastbesloten: ze wil het beste uit zichzelf halen en de best mogelijke skiër worden. Isabelle: “Dat betekent ook dat je altijd klaar moet kunnen staan en fit moet zijn voor trainingen. Gelukkig heb ik vanuit mijzelf veel discipline. Ik ga liever skiën dan met mijn vrienden een avondje naar de club. Mijn droom? Deelnemen aan de Olympische Winterspelen!”

(Foto: Halux Visions)

Ben of ken jij ook een Nijmegenaar met een gaaf beroep, gekke verzameling of leuke hobby? Wij zijn altijd benieuwd naar de verhalen van onze stadsgenoten! Stuur een mailtje met je tip naar [email protected].

Lees ook:

Travel-influencer Marieke heeft ruim 100.000 volgers op Instagram: ‘Ik leid een dubbelleven’

Van je hobby je beroep maken: velen dromen ervan. De Nijmeegse online travel-influencer Marieke Will...

Deze Nijmeegse is een echte Instagram-influencer voor betaalbare interieurs

7 x Nijmeegse influencers die iedereen kent

adv.