Dierenvoedselbank Happy Feet zorgt voor huisdieren als hun baasjes dat niet meer kunnen

Door Sophie van den Boogaard 4 oktober 2017

In Dukenburg zet de familie Willemsen zich elke dag opnieuw in voor huisdieren van mensen met een laag budget. Vanuit hun garage runnen ze de dierenvoedselbank Happy Feet. 

Het lot van dieren

Dierenliefhebbers Diana Willemsen en haar dochter Brenda zijn bezig om kattenbrokken in kleine zakjes te doen. Op die manier is het voer makkelijker uit te delen. “Op donderdag kunnen mensen hier terecht tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Vrijdag rijden we met de auto naar Nijmegen-Oost, Wijchen, Lindeholt en Beuningen. We trekken ons het lot van dieren erg aan en willen graag wat doen voor mensen die de middelen niet hebben om goed voor hun dier te zorgen”, vertelt Diana.

Happy Feet
Dochter Brenda verpakt kattenvoer in zakjes om uit te delen.

Dieren staan op nummer één

Diana vertelt dat ze op het idee kwam om een voedselbank voor dieren te beginnen doordat ze betrokken raakte bij een gezin die ook al hulp kreeg van de voedselbank. “Ik wist dat ze ook huisdieren hadden en dacht meteen: hoe kunnen we helpen? We zijn enorme dierenliefhebbers. Thuis hebben we zes honden en zes katten, dieren staan bij ons op nummer één. Ze kunnen niet vertellen wat er aan de hand is of om hulp vragen. Daarom willen wij voor ze opkomen.”

Donaties voor Happy Feet

De voeding voor de dieren krijgt Happy Feet vooral door van donaties. “Van dierenwinkels krijgen we wel eens voer. Ook geven mensen ons benches en tuigjes en andere handige spulletjes. Als ik het krijg, dan geef ik het gratis weg aan mensen die het nodig hebben. Je kunt je huisdier gewoon bij ons aanmelden, maar we vragen wel om registratie zodat mensen die het wel kunnen betalen geen misbruik van onze service maken.”

Happy Feet
Eén van de zes katten van de familie Willemsen voor de garage van Happy Feet.

Tekort aan kattenvoer

Waar ze bij Happy Feet om staan te springen is kattenvoer. “Dat krijgen we bijna niet. Hoe dat komt weten we ook niet. Soms gaan we zelfs langs de deuren met een collectebus zodat we met de opbrengst zelf kattenvoer kunnen kopen. Als mensen liever direct voer geven in plaats van geld is dat bij ons natuurlijk ook zeer welkom. Mensen staan soms echt te huilen van blijdschap als je het dierenvoer uitdeelt. Je maakt mensen er dus echt heel blij mee.”

Happy Feet
Brenda en Diana in hun garage

Een werkplek en een Happy Feet bestelbusje

“We werken nu vanuit onze eigen garage, maar het wordt straks winter en dan gaat het vriezen. Ik weet nog niet hoe we dat op gaan lossen, want we kunnen de spullen hier dan niet meer opslaan. In een ideale situatie krijgen we op den duur een ruimte waar we kunnen werken, een andere dan de garage. Ook lijkt het ons geweldig om een busje te hebben om de dierenvoeding in te vervoeren. Nu doen we alles in onze kleine, rode auto. Als we meer middelen hebben kunnen we nog meer dieren helpen, en daar gaat het uiteindelijk om.”