Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Nijmeegse is een echte Instagram-influencer voor betaalbare interieurs

Door Babs Bingen 19 juni 2018

De Nijmeegse Desiree de Vreede deelt op haar Instagrampagina @budgethome mooie fotootjes van een perfect gestyled interieur, als wooninspiratie. En dan niet met meubels waar menig Nijmegenaar alleen maar van kan dromen, maar juist met betaalbare items. Mooi (en Insta-waardig) wonen hoeft dus helemaal niet duur te zijn.

Geheim

Toen Desiree in 2015 na een verhuizing zelf op zoek was naar betaalbare wooninspiratie voor in haar nieuwe interieur, kwam ze erachter dat die op Instagram toen nog maar amper te vinden was. Ze startte het Instagramaccount Budgethome, eigenlijk als verzamelpunt van haar eigen inspiratie. “Ik schaamde me eerst een beetje voor het Instagramaccount. Ik had het aan niemand verteld en deed het vooral voor mezelf,” aldus Desiree.

Vriendinnen gingen tips sturen

Toch vond ze het heel leuk om zich bezig te houden met het account en ging ermee verder. Desiree: “Op een gegeven moment vertelde een vriendin van me dat ‘dat ene’ Instagramaccount nét mijn huis leek. Toen heb ik erover verteld en vond ik het eigenlijk heel dom van mezelf dat ik er niet eerder over had verteld. Iedereen was juist heel enthousiast over het idee. Vriendinnen gingen zelfs allemaal tips insturen.”

64 duizend volgers

Inmiddels heeft Desiree op het account meer dan 64 duizend volgers, een aantal dat nog steeds blijft stijgen. Haar eigen interieurhobby is daardoor ietwat uit de hand gelopen. Desiree: “Op dit moment kan ik er niet van leven, maar verdien ik er wel een leuk zakcentje mee. Ik ben ook nog steeds met heel veel plezier rekendocent op de HAN. Ik krijg wel veel spulletjes, ja. Toen ik voor de eerste keer een vloerkleed kreeg, dacht ik dat ik het helemaal gemaakt had. Na het zesde vloerkleed ga je wel even goed nadenken of je wel alles wil aannemen.”

(Eigen foto)

‘Er zit geen businessplan achter’

Dat doet Desiree dus ook niet meer. Desiree: “Ik ben inmiddels wel kritisch over aanvragen, ik doe niet overal iets mee. Ontvang ik iets, dan moet ik er ook iets mee doen. Soms geef ik ook wel wat spulletjes weg, zoals posters. Maar soms weiger ik ook spullen. Er zit verder geen businessplan achter. Dat ik er wat geld mee verdien, is een leuke bijkomstigheid. Ik beheer het account met name omdat ik het leuk vind om te doen.”

Waar in Nijmegen shopt Desiree?

Desiree is blij met Nijmegen, want in onze stad zitten genoeg winkels waar je voor een zacht prijsje leuke accessoires voor in je huis kunt kopen. Desiree: “Sostrene Grene en Flying Tiger zijn mijn favoriet. Maar ik ga ook graag naar de Xenos, Action en Blokker. En natuurlijk naar Het Goed. Daar kom ik dan vooral voor leuke glazen en kopjes. Soms koop ik er dingen die ik dan zelf weer opknap. Het is er wel altijd druk dus je moet er vooral heel vaak naartoe gaan om de pareltjes eruit te kunnen pikken. Goed zoeken dus, en wel wat geluk hebben.”

Lees ook:

Xenos

Shopalert! Haast je naar de Xenos, want op deze dag sluit het filiaal écht

Kaarsjes, keukengerei, wijnglazen en kunstbloemen: de Xenos is binnenkort niet meer. Om jouw favorie...
burchtstraat

Jammer: deze winkel in de Burchtstraat gaat dicht

Slecht nieuws voor shoppend Nijmegen: JK Fashion in de Burchtstraat gaat sluiten. Eigenaresse Jessic...

 

adv.