Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheyenne is finaliste Miss Beauty of Gelderland: ‘Het draait om de beauty en de brains’

Door Sanna Schoonenberg 27 februari 2020

De stralende Cheyenne (22) uit Nijmegen heeft de voorselectie gehaald van Miss Beauty Gelderland en is zich samen met een groep van achttien andere jonge meiden intensief aan het voorbereiden voor de verkiezingen op 28 maart. ‘Het is de eerste keer dat ik op zo’n groot podium kom te staan dus ik denk dat er mega veel zenuwen door mijn lijf gieren’. Maar ondanks de zenuwen heeft ze er zeker zin in!

Cheyenne volgde een opleiding als kapster en visagiste en in het dagelijks leven is ze medewerker in een parfumeriezaak. Ervaring opdoen was haar doel en ze had dan ook geen idee wat haar te wachten stond. Nu gaat ze wekelijks op pad voor trainingen en sponsorbezoeken en wordt ze elke zondag klaargestoomd voor de missverkiezingen.

Hoe werkt dat, zo’n missverkiezing?

Cheyenne: ”Iedereen kan meedoen aan de missverkiezingen. Een echte Miss heeft het totaal plaatje: een mooie uitstraling en een stel hersens. Je begint met de voorrondes. Zodra je deze hebt gehaald ga je een traject in en daar komen vervolgens drie winnaars uit voor Miss Beauty Gelderland. Dit zijn de missen van Miss beauty of the Netherlands & Miss Teen of the Netherlands.  In totaal zijn dit twaaf finalisten voor Miss Teen of the Netherlands, twaalf finalisten voor Miss Intercontinental of the Netherlands en twaalf finalisten voor Miss Beauty of the Netherlands. De drie winnaressen worden vervolgens bekroond. Om op deze dag zo optimaal mogelijk te presteren worden we iedere week getraind. Je leert antwoord te geven op Engelse vragen, jezelf voor te stellen en je oefent je houding op hoge hakken.”

(Foto: tweel light zone photography)

Goed doel

”Miss Beauty zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Voor de derde keer op rij is dat goede doel de Linda Foundation. Zij zetten zich in voor ouders met kinderen in Nederland die het niet breed hebben. Ik vind het belangrijk om een goed doel te steunen. Omdat dit een mooi doel is waarvan ik weet dat het opgehaalde bedrag naar arme gezinnen gaat, draag ik graag mijn steentje bij.

‘Ik heb altijd de drang om mensen te helpen’

”Een aantal jaar geleden ging ik op pad voor Kika en verzamelde ik spullen voor arme kindjes in Afrika. Ik heb altijd de drang gehad om mensen te helpen en vind het mooi dat ze hier bij de missverkiezingen ook bij stilstaan. Momenteel ben ik bezig met het verzamelen van donateurs. Ik had voor ogen om aan het einde van de race 200 euro verzameld te hebben, maar had dit al binnen één dag bij elkaar. Ik zit nu op 270 euro en hoop natuurlijk nog meer binnen te krijgen voor 28 maart. In totaal hopen we met de meiden van alle provincies 75.000 euro bij de grote finale aan de Linda Foundation te kunnen overhandigen.”

The big day

”Over een aantal weken is het zover. De verkiezingen worden gehouden in theater Hanzenhof in Zutphen. Het is de eerste keer dat ik op zo’n groot podium kom te staan dus ik denk dat er mega veel zenuwen door mijn lijf gieren. In totaal zijn we met een groep van negentien meiden, die allemaal heel gezellig zijn met elkaar. Het voelt echt als een grote vriendinnengroep, iedereen is super positief en het voelt niet alsof we concurreren tegen elkaar.”

Drie rondes

”De missverkiezingen bestaat uit drie verschillende rondes. Het begint met een voorstel ronde, vervolgens is de bikinironde en de laatste ronde is de galajurk ronde. Op dit moment is het nog even hard oefenen en alles op me af laten komen. Maar meer dan mijn best kan ik op dit moment niet doen. Het volgende wil ze graag nog aan haar volgers meegeven: Blijf lekker jezelf, dat is het enige dat telt!”

Lees ook:

Nijmegenaar van de week is vlinderfanaat Willem: ‘Ik heb meer dan 1000 insecten’

Als echte Nijmegenaar had de 23-jarige Willem 8 jaar lang een seizoenskaart voor N.E.C., speelt hij ...

Nijmegenaar van de week is oprichtster Monique van Stichting Kinderdroomwens

De Nijmeegse Monique Hogenboom richtte Stichting Kinderdroomwens op. Een stichting die zich inzet vo...

Nijmegenaar Kiona werkt als kookmaatje voor jongeren bij de daklozenopvang

Kiona Pattiwael (23) maakte tijdens een stage voor het eerst kennis met de thuis- en daklozenopvang ...

adv.