Manon deed mee aan FBoy Island: ‘Ik verbaas me over hoe snel vonken kunnen overvliegen’

(Foto: eigen foto)

Vijf weken op een tropisch eiland met knappe vrijgezellen, het klinkt voor velen als een droom. Voor Manon van den Bos (24) werd die droom werkelijkheid. Deze Nijmeegse blondine deed namelijk mee aan het realityprogramma FBoy Island. “Ik ben echt een romanticus en houd van daten, dus dit past heel goed bij me.”

Realityfans hebben de afgelopen weken kunnen smullen van het liefdesprogramma FBoy Island op HBO Max. Manon werd een aantal weken voor de opnames gevraagd om mee te doen. “Een vriendin van mij werkte mee aan de productie. Ik was net klaar met daten toen zij zei: ‘ik heb iets wat super goed bij jou past’. Toen dacht ik: let’s go. Niet nadenken en gaan.” Manon is bekend van TikTok en heeft naar eigen zeggen al wat meer lak aan wat mensen van haar denken, dus was de stap om mee te doen niet zo groot.

Groot geheim

Ruim vijf weken zat Manon in het geheim op de tropische Dominicaanse Republiek. “Ik vertelde iedereen dat ik voor een nieuwe TikTok-campagne naar het buitenland moest. Alleen mijn moeder wist waar ik echt was.  Veel mensen waren wel sceptisch. Ze dachten bijvoorbeeld dat ik aan Love Island meedeed.” Uiteindelijk heeft ze het geheim goed weten te bewaren.

De reacties van haar omgeving waren vooral positief. “Mijn moeder reageerde heel nuchter. Het is niet echt haar ding”, geeft Manon eerlijk toe, “maar ze wist wel dat het mijn ding is, dus ze heeft me vanaf het begin gesteund.” Ook de rest van haar naasten waren veelal lovend. “Een enkeling zei helemaal niks. Nou, dan weet je ook genoeg.”

Three out of three

Manon vond al die camera’s op je gericht wel even wennen. Vooral met de een-op-een dates. “Het is net alsof je met je date in een restaurant zit, heel dicht op een ander tafeltje. Dat je je constant afvraagt of de mensen naast je jouw gesprek kunnen volgen. Het is dat gevoel, keer tien.”

De privacy was dus in ieder geval ver te zoeken. “Hoe verder de afleveringen vorderen, hoe dieper je connecties worden. Ja, dan wordt er ook gezoend. Er was een moment dat ik met een jongen zoende, maar dat was de derde in pak ‘m beet een uur. Riep ik lomp tegen de cameraman: ‘Ha, dat is three out of three!‘. Ongemakkelijk! Gelukkig konden we er wel om lachen.”

In een bubbel

Manon vertelt dat het onderling gezellig was met de andere meiden en de crew, die bestond uit ruim 80 man. Vaak moest ze wel vier keer per dag in de make-up, dus een band met de visagiste was onvermijdelijk. Ook met de meiden was het contact goed. Ze kenden elkaar van tevoren niet, maar doordat ze zolang moesten reizen naar de plaats van bestemming, leerden ze elkaar snel kennen.

Tekst gaat verder onder de foto >

Manon met de andere twee vrouwen die deelnamen aan FBoy Island. (Foto: HBO Max)

Bovendien was de sfeer met de mannen allesbehalve vervelend. “Ik verbaas me over hoe snel vonken kunnen overvliegen. Je leeft daar in zo’n bubbel zonder afleidingen, dat je elkaar heel intensief leert kennen. Ik dacht altijd: wat een onzin, in twee weken iemand verkering vragen, doe even normaal. Nu snap ik het.”

Nog een keer meedoen?

Op de vraag of Manon het nog een keer zou doen, is het antwoord een volmondige ‘ja’. “Ik zou ook wel aan Love Island of De Bachelor mee willen doen. Dat heb ik nu gezegd, dus ze weten me te vinden!”, zegt ze lachend.

Máár misschien is een deelname aan één van die programma’s wel helemaal niet meer nodig en heeft Manon de liefde al gevonden op FBoy Island. De afleveringen zijn te zien op HBO Max.

Meer over Nijmegenaren:

Meer in deze categorie

Nijmegenaren

Ga naar “Nijmeegse studenten halen vluchtelingen op bij de Oekraïense grens: ‘De terugweg wordt heftig’”

Nijmeegse studenten halen vluchtelingen op bij de Oekraïense grens: ‘De terugweg wordt heftig’

vluchtelingen oekraïne
Ga naar “Studenten gaan kaal voor goede doel: ‘Met Snapchatfilters gekeken of het stond’”

Studenten gaan kaal voor goede doel: ‘Met Snapchatfilters gekeken of het stond’

Ga naar “Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’”

Binnenkijken bij Laurien in een oud klooster: ‘Eng is het gelukkig nooit’

Binnenkijken bij

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50”

Alle Kellogg’s van € 6,18 voor € 4,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99”

WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb