Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het luisteren waard: 6 x toffe Nijmeegse podcasts

Door Babs Bingen 8 april 2020

Steeds meer mensen luisteren ernaar: podcasts. Het maakt een rondje hardlopen, autorit of middagje binnenblijven toch echt een stuk vermakelijker. Tegenwoordig zijn er zoveel podcasts in de omloop dat je door het bos de bomen niet meer ziet. De grote vraag is: waar moet je beginnen? Bij je eigen stadsgenoten natuurlijk! Hier een lijstje met interessante Nijmeegse podcasts. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Ondercast

Vijf jaar lang produceerde oud-stadsdichter Dennis Gaens de literaire podcast Ondercast. Er worden helaas geen nieuwe afleveringen meer gemaakt, maar toch vinden wij dat deze klassieker wel in het lijstje thuishoort. Hierboven vind je de playlist op Spotify. 

Duimpjeworstelen

Ben jij iemand die wel van een goede discussie over film houdt? Dan is de podcast van Ruud Vos vast iets voor jou! Hij is hier net mee begonnen, dus het lijstje lijkt nog een beetje leeg maar er zijn meer afleveringen in aantocht. Hierin gaat hij steeds weer in gesprek met een kenner op het gebied van film, waarmee hij van mening verschilt over een productie.

Nudgemasters

Deze podcast is een initiatief van SHIFT, een team van gedragswetenschappers. Hun doel? Aan de hand van heldere en frisse inzichten over gedrag, impact stimuleren. Hun podcasts gaan dan ook over gedragsbeïnvloeding en nudging.  Even een voorbeeld. In de aflevering hierboven wordt besproken waarom iedere organisatie bezig zou moeten zijn met gedrag. Spoiler: omdat iedere organisatie natuurlijk te maken heeft met mensen. Nieuwsgierig? Luister maar!

Ik Ken Iemand Die

Dit is één van de Nijmeegse podcasts die speciaal is voor alle trotse (of soon to be) ouders, die wel wat willen horen over alles dat moet opvoeden en kinderen te maken heeft. Ik Ken Iemand Die wordt gepresenteerd door Nynke de Jong die samen met Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix allerlei experts interviewt om superhandige tips bij ze los te krijgen. Heb je dus zéker wat aan! Hierboven zie je de afspeellijst van Spotify.

024/7

Joris van Meel is de enthousiaste Nijmegenaar achter de podcast 024/7 (spreek uit: nul twentyfour seven). Het doel van zijn podcast? De bijzondere verhalen van bijzondere Nijmegenaren met stadsgenoten delen, zodat we daar weer allemaal door geïnspireerd kunnen worden. Alle afleveringen check je hierboven.

Tijd voor verandering

De Tijd voor verandering-podcast is een podcast over organisatieverandering. Daarbij kun je denken aan thema’s als cultuur, gedragsverandering, leiderschap en ondernemen. De gasten? Dat zijn managers of ondernemers die iets veranderen in de organisaties waar ze werken. Waar ze trajecten begeleiden, initiëren, zien (mis)lukken of gewoon eens uitproberen. Het is dus een praktische podcast, waar je na een half uur luisteren echt tips te horen krijgt om aan de slag te gaan in de organisaties waar jij werkt. Iets voor jou? Check de playlist!

Misschien is dit ook iets voor jou?

Top 2000

De Top 2000 is er weer: op deze nummers stemde Nijmegen!

Het is de muzieklijst der muzieklijsten: de Top 2000. De lijst is vanaf eerste kerstdag te beluister...

Op bezoek bij Jasper van Jasper Fietsen: “Na één week studeren ben ik gestopt en naar de KvK gereden”

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.