Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Joeri: ‘Op dit Nijmeegse plein mogen we trots zijn!’

Door Babs Bingen 21 april 2019

Joeri Broeders is 24 jaar en woont in Bottendaal. In zijn vrije tijd is hij nogal goed in het maken van woordgrappen, daar publiceerden wij eerder dit grappige filmpje van. Maar ook houdt hij héél erg van Nijmegen. Dit zijn Joeri’s lievelingsplekken van Nijmegen!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Smaakrijk

View this post on Instagram

#ijskoffie #daantje #zonnetje🌞

A post shared by smaakrijk (@smaakrijk_nijmegen) on

Joeri: “Ik hou heel erg van lunchen in Nijmegen. Even lekker in het zonnetje op het terrasje wat lekkers eten dat je zelf niet zou maken. Ik probeer altijd wat anders, maar blijf tussendoor altijd terugkomen bij Smaakrijk. Knus, gezellig, vriendelijk en bovendien heel lekker!”


Meer over Smaakrijk ontdekken?

Smaakrijk cafés

Gesloten09:30 - 17:30

Lange Hezelstraat 12, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Thiemepark

Bottendaal
(Foto: via Google Maps)

“Ik ben een geboren en getogen Bottendaler en daarom blijf ik het Thiemepark speciaal vinden. Vroeger heb ik er heel veel buiten gespeeld. Nu ga ik er vaak heen als de zon schijnt om lekker te relaxen. Hier worden ook kleine festivallen gegeven waar genoeg mensen op af komen, altijd wat te doen dus!”

Het Keizer Karelplein

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

Joeri: “Velen vinden het verschrikkelijk om op te rijden, maar ik als echte Nijmegenaar vind ik het heerlijk. Er is een gek parkje in het midden waar je nog verrassend goed kan chillen, met daaromheen de gecontroleerde chaos. Lekker wat anders! Het is een plein om trots op te zijn.”

De Grote Markt

(Foto: Indebuurt Nijmegen)

“Hoe lekker kan het leven zijn? Een beetje uitgezakt op een terrasje zitten op de Grote Markt en mensen kijken op een mooie zonnige dag, om vervolgens toch maar wat te snacken te bestellen. Het begint netjes met een normaal biertje maar omdat je zo lekker zit, kan er stiekem ook een speciaal biertje langskomen. En er is ook altijd wel iemand die je kent. Kortom, een fijne plek!”

Vierdaagsefeesten

Vierdaagsewandelaars uitzwaaien opgegroeid
Feestvierders zwaaien Vierdaagsewandelaars uit. (Foto: ANP)

“De zomerfeesten of Vierdaagsefeesten: dé week waar elke Nijmegenaar naar uitkijkt. Brabanders en Limburgers doen het met carnaval, wij Nijmegenaren doen het met de zomerfeesten. Op vakantie gaan doen we later wel, eerst keihard feesten (en de lopers uitzwaaien natuurlijk!).”

Waar je Joeri ook van kunt kennen…

Hilarisch: Check deze woordgrappen van Nijmegenaren in de IKEA

Moet jij ook altijd zo lachen om de ingewikkelde Zweedse namen die IKEA aan de meubels geeft? Nijmeg...

Wat zijn jouw favoriete plekken in Nijmegen?

Nijmegen

Lijkt het jou ook leuk om te vertellen over jouw lievelingsplekken in Nijmegen? Vinden we leuk! Meedoen kan hier. Vergeet niet een leuke foto van jezelf mee te sturen! Dankje!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.