Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van Sofie: ‘Hier ben ik wekelijks te vinden voor super toffe unieke items’

Door Eveline de Boer 1 december 2019

Wie weten nou beter dé hotspots van Nijmegen dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van de favorieten van een Nijmegenaar. Sofie Smits is 29 jaar en een rasechte Nijmegenaar. Op dit moment is ze docent geschiedenis. Sofie heeft haar hele leven in Nijmegen-Oost gewoond en woont sinds drie jaar op het prachtige Limosterrein. Hier woont ze samen met haar vriend en twee (beroemde) katten Freek en Frans.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Loskomen van het stadse leven

Sofie vind het heerlijk om tot rust te komen in één van de vele mooie bossen die Nijmegen rijk is. “Denk bijvoorbeeld aan de Duivelsberg maar ook de Haterse Vennen zijn prachtige stukjes natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Hier breng ik vaak mijn zondagen door. Of het nu zomer of winter is, even loskomen van het stadse leven lukt hier perfect”, vertelt Sofie.

Het Goed

Tweedehandskleding en spullen shoppen kan op heel veel plekken in Nijmegen, maar voor Sofie is Het Goed toch echt dé favoriet. “Ik ben echt een die hard kringloopshopper. Soms kom ik thuis met ontzettend veel items en soms heb ik maar één schat gevonden. Toch ben wekelijks bij Het Goed te vinden voor super toffe unieke items. Ik maak er een sport van om de pareltjes er tussenuit te vissen. Zo heb ik afgelopen week een kerststalletje weten te scoren. Tevens breng ik ook zelf spullen die ik niet gebruik naar Het Goed. Zo ben ik dus eigenlijk op twee manieren groot fan”, aldus Sofie.


Meer over Het Goed ontdekken?

Het Goed kringloopwinkels

Geopend09:30 - 18:00

Industrieweg 50, Nijmegen

Bekijk meer:kringloopwinkels

Tati

In het mooie Nijmegen-Oost vind je het thuis van Sofie en ook vind je er het leuke restaurantje Tati. “Bij mij om de hoek zit het heerlijke eettentje Tati.” Sofie is vooral fan van de heerlijke taartjes, lunchgerechten en koffie en is er daarom met regelmaat te vinden. “Het is ook een erg fijne werkplek trouwens. Het interieur heeft een vintage en huiselijke uitstraling waardoor je je hier heerlijk op je gemak voelt.”


Meer over Tati Nijmegen ontdekken?

Tati Nijmegen lunch

Geopend08:30 - 21:00

Koolemans Beynenstraat 80, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

Het Molentje

Planten maken je gelukkiger, dat weet toch iedereen! En ook Sofie is een ontzettende plantenliefhebber. Waar zij het allerliefste haar planten en bloemetjes koopt? Bij het Molentje. “Bij het Molentje aan de Berg en Dalseweg zijn echt genoeg prachtexemplaren te vinden. Tevens betaal je hier een leuk prijsje voor mooie planten en bloemen.”


Meer over Het Molentje Bloem&tuin ontdekken?

Het Molentje Bloem&tuin bloemisten

Geopend08:00 - 18:00

Berg en Dalseweg 340, Nijmegen

Bekijk meer:bloemisten

Yogalessen van Lotte

Een relax momentje op zijn tijd kunnen we eigenlijk allemaal wel gebruiken. Hoe Sofie relaxt? Met Yoga. “Heerlijk om eens per week te ontspannen door middel van Yin Yoga. Dat is mijn favoriete vorm van yoga. Je kunt je dan namelijk goed ontspannen en de rust weer terug vinden in je lijf. Fijn om even bij te komen in een drukke hectische week. Lotte van Koningsveld geeft super fijne lessen en retreats in de Kwekerij aan de Fransestraat”, vertelt Sofie.

Wat vind jij de leukste plekken in Nijmegen?

Lijkt het jou ook wel wat om te vertellen over jouw favoriete plekken in Nijmegen? Vinden we leuk! Meedoen kan hier. Vergeet niet een leuke foto van jezelf mee te sturen!

Just Kidding Finger Guns GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

Favorieten van Pleun: ‘Als ik ga lunchen ga ik steeds weer naar deze prachtige lunchroom’

Wie weten nou beter dé hotspots van Nijmegen dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van d...

Favorieten van Rona: ‘Het is écht onmogelijk chagrijnig te blijven als je hier binnenloopt’

Wie weten nou beter dé hotspots van Nijmegen dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van d...

Dit zijn de favorieten van John: “Dit is het beste café van Nijmegen met veel keuze en sfeer”

Iedere week deelt een Nijmegenaar zijn of haar 5 favoriete hotspots in Nijmegen. Dit keer is het de ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.