Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Favorieten van dames Belga: ‘Bij verveling lopen we hier het liefst naar binnen’

Door Babs Bingen 27 november 2020

Boven de chocolaterie Belga in de Nijmeegse Burchtstraat wonen Emma (23), Yvette (24) en Elsa (21). De dames zijn dikke vriendinnen en alledrie hartstikke verliefd op Nijmegen. Eerder keken we binnen bij hun gezamenlijke paleisje. Dit keer tippen zij hun favoriete plekken in onze stad. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Casa Valencia

Hoewel tapasbar Casa Valencia nog niet super lang open is, zijn de huisgenoten hier al vaste gasten. Emma: “Toen de horeca nog open was, zijn we hier zeker vier keer geweest. Je eet er heerlijke tapas en drinkt er lekkere drankjes. Vooral de Aqua Valencia is een aanrader!”

Marco voor zijn zaak Casa Valencia. (Eigen foto)

Bistrobar Bankoh

Emma: “Hét restaurant waar wij altijd heen gaan als één van ons jarig is. Bankoh is wat luxer dan andere restaurants maar toch betaalbaar. Ook de gerechten zijn net even anders en vind je niet in elk restaurant.”

(Foto: Sergio Carrera)

Het Waalstrand

“Onze chill plek in de zomer, als het warm genoeg is zie je ons hier zeker liggen. Het is er altijd supergezellig, want er liggen vaak bekenden. We zijn er zo, want het is praktisch onze achtertuin. Heel luxe, een strand hebben in je eigen stad!”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Chocola Belga

“Chocola Belga is de chocolaterie waar wij boven wonen. Hier verkopen ze lekkere chocola en in de zomer ook heerlijk ijs! Als we geluk hebben, krijgen we zo nu en dan een gratis ijsje in de zomer.”

(Foto: Chocola Belga)

Bleshyou

“We houden alledrie heel erg van planten en leuke potjes. Bij conceptstore 512 in de Van Broeckhuysenstraat vind je Bleshyou. Het is een shop in shop. Daar hebben ze een groot aanbod aan kleding en planten. Als we ons vervelen lopen we hier graag even naar binnen.”

(Foto: indebuurt Nijmegen)

Wat zijn jouw Nijmeegse favorieten?

Ben jij ook een echte Nijmegen-liefhebber en ken je de stad op je duimpje? Laat ons dan via dit formulier weten waar jij bijvoorbeeld het liefst een biertje drinkt  of naar de kapper gaat, welk kunstwerk jij het mooist vindt of door welke straat jij het liefst fietst. Enneh: vergeet niet even een leuke (horizontale!) foto van jezelf mee te sturen!

Favorieten van Kim: ‘Hier ga ik heen voor een authentiek broodje Alex ‘

Wie kennen dé hotspots van Nijmegen nou beter dan Nijmegenaren zelf? Deze week weer een lijstje van ...

Favorieten van Jozien: ‘Ik vind alles aan deze Nijmeegse winkel tof’

Deze week is het de beurt aan local Jozien. Ze is 30 jaar en werkt als freelance journalist, schrijv...

Favorieten van Ivo: ‘Meestal is het verrassend goed, of zo slecht dat het goed is’

Wie kennen dé hotspots van Nijmegen nou beter dan Nijmegenaren zelf? Het is de beurt aan Ivo (26). E...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.