Even voorstellen: dit is onze nieuwe gastredacteur Kim te Woerd

Door Babs Bingen 14 mei 2019

Hi! Ik ben Kim te Woerd, de nieuwe gastredacteur van indebuurt Nijmegen. Vanaf nu ga ik artikelen schrijven over ons mooie stadje aan de Waal. Hier stel ik me even aan jullie voor.

Van bezemkast naar studentenvilla

In 2012 kwam ik voor mijn  studie naar Nijmegen. Van een piepklein dorp in de Achterhoek naar de grote stad was even wennen, maar al snel voelde ik me thuis. Nijmegen bleek namelijk stiekem gewoon een groot dorp te zijn! Ik heb een aantal jaar in een echt studentenhuis aan de Oranjesingel gewoond. Inmiddels is mijn bezemkast van negen vierkante meter ingewisseld voor een grotere kamer in een studentenvilla aan de Voorstadslaan. Ik heb hier veel meer ruimte en ben nog steeds binnen vijf minuten in de stad (win-win!).

Steeds weer nieuwe plekjes ontdekken

Ik kan enorm genieten van de natuur rondom Nijmegen. De Ooijpolder is m’n favoriet. Ook houd ik ervan om rond te snuffelen in de speciaalzaakjes in de Lange Hezelstraat en vind ik het gezellig om te borrelen bij een van de vele cafeetjes die onze stad rijk is. Het leukste aan Nijmegen vind ik dat ik steeds weer nieuwe plekjes ontdek. Super tof dat ik mijn nieuwe ontdekkingen nu met de rest van Nijmegen mag gaan delen via indebuurt!

Heb jij een leuke tip?

Op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn master Marketing aan de Radboud Universiteit en dat betekent, jawel, scriptiestress. Natuurlijk is het belangrijk om af en toe afleiding te zoeken, en daarom maak ik graag wat ruimte om als gastredacteur aan de slag te gaan bij indebuurt Nijmegen (en geef toe, dat is best een leuke vorm van studie-ontwijkend gedrag).

Ik ga artikelen schrijven in verschillende rubrieken, zoals ‘Binnenkijken bij’, ‘Nijmeegse mysteries’ en de ‘Nijmegenaar van de week’. Heb jij een leuk idee voor één van mijn volgende artikelen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected] en wie weet schrijf ik er binnenkort over.

Check hier alvast het eerste artikel van Kim:

Mysterie: waarom wordt dit bekende gebouw in Nijmegen nú pas gesloopt?

Als je met de trein naar Nijmegen komt, is het 't eerste wat je ziet: het Metterswane gebouw. Dit ge...

Meer over

Nijmegenaren

adv.